• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Pyhtäänlinna

Katso esite TÄSTÄ

   

Siltakylän alueen kehittyminen Pyhtään keskusta-alueeksi saa lisävauhtia. Asemakaavassa vahvistetulle alueelle on suunniteltu uudenlainen toimistotyön ja kerrostaloasumisen ympäristö.

Asumisen, palveluiden ja työpaikkojen yhdistävä hybriditalo nousee Huutjärven rantaan

Huutjärven rantaan suunnitellun kuusikerroksisen hissitalon neljään ylimpään kerrokseen on tulossa asunnoiksi yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntoja voidaan ennen rakentamisen käynnistymistä vielä muokata tai yhdistää suuremmaksi asunnoksi.  

Kunnanvirastolle on varattu vuokratilat 2-kerroksesta, johon on lisäksi tulossa mahdollisesti toimitiloja yritysten käyttöön. Kunnan infopiste tulee sijoittumaan katutasoon, jolloin se on helposti kaikkien saavutettavissa.

Katutasoon tulee liiketiloja palvelualan yrityksille. Talon asukkaat pääsevät näiden palveluiden pariin hissillä tai rappuja pitkin sisäkautta ja muiden asiakkaiden kulku on suoraan katutasosta. Ravintolan yhteyteen tulee erikokoisiksi tiloiksi muokkautuvat kabinetti ja neuvotteluhuone, jotka ovat yritysten ja ravintolan yhteiskäytössä.

Suunnitelmat voivat vielä elää osapuolten tarpeiden mukaan. 

Motellinranta sijaitsee luonnonkauniilla alueella Huutjärven rannassa. Osassa asunnoista ja toimitiloista on suora näkymä järvelle.  

Luonnosta voi hakea hyvinvointia arkeen vaikkapa pitämällä kävelykokous Huutjärven ympäri kulkevaa reittiä pitkin.

Vastaus Pyhtään toimitilapulaan ja kerrostaloasuntojen vähyyteen

Yrittäjiltä on kantautunut huoli siitä, ettei Pyhtäällä ole nykyisellään riittävästi toimitiloja. Yritystoiminta on kunnalle tärkeää. Sen vuoksi tarvitaankin sopivia toimitiloja, jotta yrityksillä on mahdollisuus sijoittua kuntaan ja luoda uusia työpaikkoja.

Ennen hankkeen käynnistymistä kuntalaisille tehtiin kysely, jossa selvitettiin halukkuutta asua kerrostalossa. Kyselyn tulosten mukaan Pyhtäältä ei löydy riittävästi kerrostaloasuntoja niitä haluaville, mikä on johtanut poismuuttoon.  

Rakennettava kerrostalo vastaa sekä kuntalaisten toiveisiin kerrostaloasumisesta että yritysten toimitilatarpeisiin.

Motellinrantaan on suunniteltu yhteensä neljä kerrostaloa. Jos kysyntä ylittää tarjonnan, voidaan seuraavan talon rakentaminen käynnistää suhteellisen nopeasti. 

Peruspalveluiden äärellä, hyvien yhteyksien varrella ja vain 60 minuuttia Helsingistä itään

Siltakylän keskusta-alueella kaikki peruspalvelut kuten päiväkoti, koulut, kirjasto, terveyskeskus ja kaupalliset palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa.

Alue sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella aivan E18/VT7 -moottoritieliittymän läheisyydessä. Matkaa pääkaupunkiseudulle on vain 60 minuuttia ja toisessa suunnassa Kotka on lyhyen matkan päässä.

Asuntojen myynti ja markkinointi

Kiinteistömaailma Kotkan Laatukoti Oy
p. 05 228 6915
www.kiinteistomaailma.fi

Huoneistokeskus Oy - Porvoo
p. 020 780 2460
www.huoneistokeskus.fi

Toimisto- ja liiketilojen vuokraus
Cursor Oy: kiinteistöpäällikkö Kati Kolari, puh. 040 190 2504, kati.kolari@cursor.fi

Rakennuttaja
FH Invest Oy, Antti Viskari, puh. 050 385 8350, antti.viskari@fhinvest.fi

Rakentaja
Finnish Home Constructions Oy (FH Invest Oy:n sisaryhtiö, joka käyttää aputoiminimeä FH Rakentajat), Kalle Rentto, puh. 040 578 1007, kalle.rentto@fhrakentajat.fi

Lisätietoja
Kunnanjohtaja Jouni Eho, puh. 044 767 6674, jouni.eho@pyhtaa.fi
Tekninen johtaja Janne Kaulio, puh. 044 357 5503, janne.kaulio@pyhtaa.fi