• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Yrittäjyyttä nuorissa

Nuorten suhtautuminen yrittäjyyteen on vuosien kuluessa muuttunut positiivisemmaksi. Osin tästä kuuluu kiitos Suomen vahvalle start-up-liikkeelle, josta on noussut näkyviä menestystarinoita, peliyhtiö Supercell etunenässä. On myös  vahvistunut ymmärrys siitä, että pitkät elinikäiset työsuhteet yhden työnantajan palveluksessa ovat historiaa. Tulevaisuudessa työn tekeminen muuttuu ajan kuluessa ja ihmisten on jatkuvasti opittava uusia taitoja. Lisäksi nuoret ovat entistä tiedostavampia arvovalinnoistaan; yrittäjyys tarjoaa mainion alustan toteuttaa omia arvojaan ja unelmiaan.

Pyhtää on ollut nuorten yrittäjyyskasvatuksessa tiennäyttäjä. Meillä on pitkät perinteet yrittäjyyden sisällyttämisessä peruskoulun opetukseen. Yrittäjyyskasvatuksen kohokohtina ovat yrittäjyyspäivät Huutjärven koululla. Tänä vuonna yrittäjyyspäivää vietettiin viime viikolla.

Yrittäjyyspäivässä tavoiteltiin sadan business-idean luomista oppilaiden toimesta. Inspiraation lähteeksi oli kutsuttu paikalle alustajiksi mm. Pöyrööt-sarjakuvien kirjoittaja Arttu Seppälä ja Korumies Arvi, joka 11-vuotiaana tienasi koruja myymällä rahat omaan hevoseen. Minulla oli kunnia päästä mukaan raatiin, joka arvioi oppilaiden business-ideoita. Fiilis työskentelyssä oli huikea ja oli upeaa nähdä, että joukosta nousi esiin hyvin toteuttamiskelpoisia ideoita. Näistä moni oli palvelutuotteita, ei pelkästään uusia ”appsejä” kännyköihin.

Kuten Arttu Seppälä totesi: ”pistäkää nimi mieleen, kyllä pyhtääläisistä kuullaan vielä”.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä työkokous Versson kehittäjän kanssa.

Tiistai: Sadan Tammen Metsän istutuspäivä.

Keskiviikko: Päivä Munapirtin Verssossa kehittäjän kanssa.

Torstai: Aamupäivällä kehityskeskustelu. Iltapäivällä kaavoituksen viikkopalaveri.

Perjantai: Aamupäivällä varaus yrittäjätapaamiselle. Iltapäivällä tapaaminen tulevan kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti