• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

YRITTÄJYYS YLÖS

Pyhtään yrittäjät viettivät viime lauantaina vuotuista yrittäjäjuhlaa. Juhlassa palkittiin vuoden pyhtääläinen yrittäjä sekä annettiin kunniamaininta vuoden nuorelle yrittäjälle. Vuoden yrittäjäksi valittiin Juha Joensuu / Etelä-Suomen Louhinta- ja Rakennuspalvelu Oy ja nuoreksi yrittäjäksi Leena Hovi / Hovipihat. Molemmat yritykset edustavat sitä pienyrittäjyyttä, joka Suomelle on kriittisen tärkeää. Viime vuosina työpaikat ovat syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, suuryritysten työpaikat ovat vähentyneet.

Pienyrittäjyyden haaste on kasvu. Kun yrittäjä palkkaa ensimmäisen työntekijän, hän ottaa suuren riskin. Yhteiskunta on tehnyt vain vähän tämän riskin pienentämiseksi, mikä näkyy monen pienyrityksen kasvuhaluttomuudessa. Vain kasvuyritykset työllistävät muitakin kuin yrittäjän itsensä. Tarvitsemme Suomessa ja erityisesti Kymenlaaksossa kipeästi kasvuyrittäjyyttä.

Kunta voi osaltaan silottaa tietä yrittäjyydelle ja työllisyydelle. Yrittäjien kannalta lupabyrokratian tulee olla yksinkertaista, joustavaa ja nopeaa. Kaavoituksen tulee mahdollistaa yritysten kasvu. Asenne yrittäjyyttä kohtaan on oltava myönteinen ja yrittäjän haasteet tulee tunnistaa. Kunnan hankintapolitiikassa tulee huomioida paikallisen pienyrittäjyyden mahdollisuudet tarjota tuotteitaan ja palveluitaan kunnalle.

Pyhtäällä olemme tehneet kovasti töitä luodaksemme otollisen yrittäjäilmapiirin kuntaamme. Yhteistyö yrittäjien kanssa on luontevaa ja mutkatonta. Kehitysyhtiömme Cursor tarjoaa apuaan yrittäjille niin pienissä kuin suurissa yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Yrittäjiltä saadun palautteen perusteella olemme onnistuneet melko hyvin, mutta vielä on petrattavaa. Yhdessä yrittäjien kanssa olemme tarkastelemassa elinkeinostrategiaamme, jolla haemme vastauksia yritystoiminnan kehittymiseen Pyhtäällä.

                                   

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä hallintojohtajakandidaattien haastattelu. Illalla kaavoitustoimikunta.

Tiistai: Aamupäivällä Carean kuntakokous. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamulla datakeskus-toiminnan tilannekatsauspalaveri. Iltapäivällä Pyhtään elinkeinostrategian työpaja.

Torstai: Aamupäivällä kuntaministeri Vehviläisen maakuntavierailu. Iltapäivällä yrittäjätapaaminen, jonka jälkeen hallintojohtajakandidaattien haastattelu.

Perjantai: Iltapäivällä kehityskeskustelu.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti