• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

YRITTÄJIEN PYHTÄÄ

Pyhtää on Suomen yrittäjäystävällisin kunta. Tämä tavoite asetettiin kesällä hyväksyttyyn palvelustrategiaan. Aihe nousi viikonlopulla pinnalle, kun Kymenlaakson Yrittäjät palkitsivat maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa maakunnan vuoden yrittäjän ja nuoren yrittäjän. Pyhtään kannalta kiinnostavaa on se, että Kymenlaakson vuoden yrittäjän palkinto meni Pyhtään Yrittäjät ry:n jäsenelle Öljyhetki Oy:lle (Jarmo Antikainen ja Juhani Lamminen). Kiinnostusta vielä lisää se, että maakunnan vuoden nuoreksi yrittäjäksi valittiin pyhtääläinen Janne Anttila, Kaivutyö J. Anttila Oy. Lämpimät onnittelut palkituille!

Pyhtäällä löytyy siis todistetusti hyvää yrittäjäasennetta. Kunnan tehtävänä on puolestaa luoda yrittämiselle hyvät olosuhteet. Perusasioita ovat kaavoitus ja lupa-asiat, mutta tärkeää on yrittäjien kannalta asioiden sujuvuus. Meidän on vastattava kysymyksiin nopeasti ja löydettävä yrittäjän kannalta asioihin hyvä ratkaisu. Mielestäni meillä toimiikin yrittäjien ja kunnan välinen vuoropuhelu luontevasti ja mutkattomasti.

Miksi yrittäjiä pitää ’hyyssätä’? Rehellisesti, meillä on oma lehmä ojassa. Nykyisin pienet ja keskisuuret yritykset ovat ne, jotka Suomessa luovat uusia työpaikkoja. Työpaikkoja tarvitsemme, jotta saamme veronmaksajia, joiden rahoittamana voimme turvata kuntalaisille hyvinvointiyhteiskuntamme palvelut. Levittäkäämme siis punainen matto yrittäjile!

 

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmä, sitten yritystapaaminen. Iltapäivällä kunnan sisäisiä asioita ja illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamulla yritystapaaminen, samoin iltapäivällä. Illalla seutufoorumi Kotkan Vellamossa.

Keskiviikko: Aamupäivällä Kymenlaakson valmius ja turvallisuusfoorumi Haminassa. Sitten valtuustoseminaarin valmistelua.

Torstai:  Valtuustoseminaarin valmistelua. Iltapäivällä viestintätiimi kokoontuu.

Perjantai: Valtuustoseminaari.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

 

Kommentit

Uusimman tutkimuksen mukaan olemme työpaikkaomavaraisuudessa Manner-Suomen kuntien häntäpäässä (48,1% v.2011). Kuntarakennelain kriteeristössä mainittun 80% rajapyykin ylittämiseen tarvitsisimme siis n. 700 uutta työpaikkaa. Joka ikinen yrittäjä, olkoon suuri tai pieni, joka yhdenkin työpaikan Pyhtäälle perustaa, on meille arvokas. Virolahden kasinon kaltaisia lottovoittoja ei kannata jäädä odottelemaan, vaan tehdä töitä nykyisten ja tulevien pk-yrittäjien toimintaedellytysten varmistamiseksi/parantamiseksi.