• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Yhteistyöllä eteenpäin

Uskon, että suuri osa ihmisistä on sitä mieltä, että yhteistyöllä saadaan enemmän aikaan kuin yksin. Oikeastaan koko sivilisaation olemassaolo perustuu tähän ideaan. Miksihän sitten käytännössä on niin vaikeaa tehdä yhteistyötä? Pelätään, että yhteistyö on nollasummapeliä: jos annan sinulle jotakin, se on minulta pois. Oikeasti yhteistyö hyödyttää molempia. Molemmat saavat.

Meillä Kymenlaaksossa yhteistyö on viime vuosina ollut haastavaa. Ei helposti löydy asiaa, josta ei ole kähinää saatu aikaiseksi. Isoimpana asiana terveydenhuollon rakenteet.

On ollut mukava havaita, että viime kuukausina tilanne on kehittynyt positiivisesti. Ymmärrys yhteistyön tarpeesta on sisäistetty eri puolilla maakuntaa. On alettu näkemään iso kuva, eikä vain katsota omiin nurkkiin. Loistavaa!

Pieni särö tähän eteenpäin katsovaan ilmapiiriin tuli viime viikolla, kun käsiteltiin Kymenlaakson maakunnan hakeutumista soten valinnanvapauden pilottimaakunnaksi. Siitä olisi maakunnan asukkaille selvää etua. Valtiolta saisi pilottiin kivasti rahaa ja lisäksi pilottimaakunnat saisivat joustavuutta siirtymäaikoihin. Vaan ei, jotkut maakunnan kaupunkien edustajat eivät pidä tätä maakunnan edun mukaisena, kun eivät ehkä tykkää koko sote-uudistuksesta.

Taitaa kehittäminen olla vaikeampaa kuin säilyttäminen. Toivottavasti tässäkin asiassa iso kuva kirkastuu ja hyvällä yhteistyöllä kehitys saadaan eteenpäin.

 

Jään juhannukselta kesälomalle. Toivottavasti kesällä aurinko paistaa kaikille ja helteet hellivät. Käykää tutustumassa Pyhtään lomakohteisiin (www.pyhtääloma.fi) ja nauttikaa kesästä!

Seuraava viikkopäiväkirja ilmestyy 7.8.2017.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Päivällä asioiden valmistelua toimistolla. Illalla uuden kunnanhallituksen ensimmäinen kokous.

Tiistai: Kunnan johtoryhmän suunnittelupäivä.

Keskiviikko: Aamulla neuvottelu maakuntauudistuksen väliaikaisesta hallinnosta, jonka jälkeen maakuntauudistuksen ohjausryhmän kokous. Iltapäivällä sosiaalityön kehittämiskokous.  

Torstai: Aamupäivällä tapaaminen Attendon kanssa.

Perjantai: Juhannusaatto.

 

Hyvää juhannusta ja lämmintä kesää kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti