• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Yhteisöllisyyden sankarit

Yhteisöllisyyden perään kuuluttavat kaikki. Yhteisöllisyys ratkaisee yksinäisyyden ongelmaa, yhteisöllisyys pitää syrjäytymisvaarassa olevat elämän sykkeessä kiinni, yhteisöllisyys luo mukavaa yhdessä tekemisen fiilistä, yhteisöllisyys säästää yhteiskunnan kustannuksia. Yhteisöllisyys on siis mainio asia.

Miten tämä yhteisöllisyys sitten toimii?

Käytännössä erilaiset yhteisöt ovat yhteisöllisyyden peruskiviä. Usein nämä ovat yhdistyksiä, joskus muuten vaan jonkun porukan yhteisen tekemisen alustoja. Niin tai näin, yhteisö vaatii toimiakseen vetäjän. Kyllä ihmiset saattavat mukaan tekemiseen tulla, jos vetäjä aktiivisesti heitä mukaan vetää. Ei ole harvinaista, että tekeminen keskittyy yhdistyksen puheenjohtajalle, joskus laajemmin hallitukselle. Ilman puheenjohtajaa ei syntyisi toimintaa eikä tapahtumia. Puheenjohtaja uhraa omaa aikaansa toimintasuunnitelman ideointiin ja tapahtumien järjestämiseen. Saattaapa hän viettää aikaan puhelimessa hankkimassa toiminnalle varoja. Tiedän tapauksia, joissa puheenjohtaja hoitaa myös sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävät.

Nämä puheenjohtajat ovat todellisia arjen sankareita. Yhteisön muu porukka tulee mukaan puheenjohtajan valmiiksi kattamaan pöytään. Toivottavasti he muistavat mielessään kiittää puheenjohtajaa, eikä vain todeta että lautaselta puuttuu sitä tai tätä. Joskus tuntuu, että yhteisöllisyyttä kyllä kannatetaan juhlapuheissa, mutta käytännön arjessa jokaisen omat asiat vievät voiton.

Olkaamme kiitollisia puheenjohtajille ja muille vetäjille, yhteisöllisyyden sankareille!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä yhdistystapaaminen, minkä jälkeen palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamulla kaavoituksen kuukausikokous. Iltapäivällä kuntaliiton maakuntapäivä Kouvolassa.

Keskiviikko: Asioiden valmistelua, mm. artikkelin kirjoittamista kesälehteen.

Torstai: Aamulla ICT Kymin seurantapalaveri. Iltapäivällä mahdollisesti rakentajatapaaminen. Illalla elinkeinotoimikunta.

Perjantai: Yritystapaaminen pääkaupunkiseudulla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti