• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

VOIKO V***TUKSEEN KUOLLA?

Otsikon mukaisen kysymyksen esitti taannoin Paavo Väyrynen (kirjoittaja tässä vähän sensuroi tekstiä). Vastaus kysymykseen on kyllä, jopa 17 vuotta ennenaikaisesti.

Selitetäänpä vähän.

Laajoissa tutkimuksissa on todettu, että onnellinen ihminen elää pidempään. Onnellisuuteen vaikuttaa erityisesti positiivinen elämänasenne. Myös sosiaalinen elämä, siis kaverit ja rakkaat ihmiset ovat onnellisen elämän lähteitä.

Kääntäen, onneton ihminen elää lyhyemmän elämän. Jopa 17 vuotta lyhyemmän.

Yksinäisyys on vaarallista terveydelle. Se on lähes yhtä vaarallista kuin tupakointi, vaarallisempaa kuin liikalihavuus tai huono fyysinen kunto.

Meillä Suomessa on pian tilanne, että joka neljännessä kotitaloudessa asuu yksinäinen yli 60-vuotias ihminen. Meillä siis onnettoman elämän pommi käsillä. Mitä voisimme asialle tehdä?

Positiivisuutta voi harjoitella. Olin parikymmentä vuotta sitten eräässä seminaarissa, jossa esiintyi positiivisen ajattelun lähettiläs. Hän väitti olevan energian haaskaamista kirota asioita, joihin ei voi vaikuttaa. Sen jälkeen päätin nauttia hienosta tihkusateesta tai upeasta marrasloskasta. Toimii.

Yksinäisyyden poistamiseksi voimme kaikki tehdä jotakin. Erityisesti yksin asuvien ikääntyneiden hyväksi on jo moni vapaaehtoisjärjestö tehnyt hyvää työtä. Kunnat ovat tarjonneet erilaisia kotiin toimitettavia palveluja, jotka palvelevat myös sosiaalisten kontaktien lähteenä. Enemmän pitää vielä tehdä.

Mielenkiintoinen mahdollisuus on SOME, eli sosiaalinen media. Nimensä mukaisesti some yhdistää ihmisiä sähköisten palvelujen kautta. Yksi esimerkki on hyvinvointi-tv, jossa ’näköpuhelinyhteydellä’ voidaan samaan aikaan yhdistää porukka vaikkapa iltapäiväkahveille, kukin kotonaan. Tästä on jo hyviä kokemuksia. Ja Pyhtäälläkin me tätä edistämme.

 

Tällä viikolla ohjelmassa

Maanantai: Aamulla johtoryhmä, sitten tapaaminen pyhtääläisen yrittäjän kanssa. Puolilta päivin elinkeinoministerin kanssa tutustuminen Mokran Talvimaa-hankkeeseen. Iltapäivällä yhteistyötoimikunta ja illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamulla kokous liittyen kunnan puhelinjärjestelmien uusintaan. Iltapäivällä yhteistyösopimuksen työstöä E18-kohteen kehittämiseksi.

Keskiviikko: Aamulla konttorilla, puoliltapäivin terveysasemalla tutustumassa toimintaan. Iltapäivällä Cursoriin.

Torstai: Aamulla Helsinkiin, iltapäivällä seminaari Espoossa.

Perjantai:  Aamupäivällä toimistotyötä, iltapäivällä Porvoossa tapaaminen kaupungin johdon kanssa.

Lauantai: Kunnan edustajana maakunnalliseen yrittäjäjuhlaan Kouvolassa.

 

Hyvää lokakuun alkua!

Olli

Kommentit

Onnellisuus on oma valinta. Se on asenteesta kiinni, miten asioihin haluaa suhtautua. Jos haluaa että kaikki on p***kaa niin silloin on. Valita voi myös toisin; elämässä on välillä vaikeita jaksoja, mutta positiivisella asenteella, etsien kuitenkin jotain hyvääkin,selviää paljon helpommin ja nopeammin. Hymy auttaa ja se tarttuu!
Vastaan: kyllä v...tukseen voi kuolla!V...tus aiheuttaa useita kuolemia Suomesssa vuosittan. Erityisesti siihen sairastuvat henkilöt joilla on aamuisin herätessä naama nurin ja herne nenässä. He tukehtuvet hiljalleen omaan negatiivisuuteensa. Pahinta on että he oireilevat myös ympäristöönsä. Paras lääke v...tukseen on positiivinen mieli ja usko ennenkaikkea itseensä!