• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Viulunsoittaja katolla

Kirjoitan tätä poikkeuksellisesti vasta keskiviikkoaamuna. Tiistai-iltana pääsin nauttimaan Pyhtään Harrastajateatterin Viulunsoittaja Katolla - musikaalista. Wow. Tätä on harrastustoiminta parhaimmillaan! Joskus lavalla oli kolmisenkymmentä näyttelijää, joukkokohtauksien riemu välittyi esiintyjien antaumuksesta. Tai sitten yksinäinen soololaulu vei tunnelman intiimille tasolle, jossa koko salillinen yleisöä pääsi katsomaan roolihahmon sielunmaisemaa.

Parasta harrastajateatterissa on se, että se ei ole ammattilaisten viimeisen päälle hiottua taidetta. Siitä välittyy tekemisen ilo. Voin kuvitella ne lukuisat porukan yhteiset tilaisuudet, jolla lauluja ja esiintymistä harjoiteltu. Uskon, että koko tunneskaala on ollut käytössä. Ammattimaisuus teoksessa toki on vahvasti mukana esimerkiksi Reijo Paukun ohjauksen muodossa.

Harrastajateatterin tekeminen on palkitsevaa. Ovat saaneet vetää toistakymmentä näytöstä täysille saleille. Ei ole iso työ mennyt hukkaan. Katsomossa näkyi paitsi pyhtääläisiä myös kauempaa tulleita.

Jos pyhtääläinen yhteisöllisyys pitäisi jotenkin kuvata, olisi Pyhtään Harrastajateatteri hyvä esikuva.

                                   

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen sisäinen palaveri sosiaalityön tilanteesta. Iltapäivällä kehityskeskustelu. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai: Aamulla kehityskeskustelu. Tämän jälkeen yhteistyöneuvottelu Pyhtään tukiasumisyksikköön liittyen. Iltapäivällä seutuvaltuuston kokous Kotkassa.

Keskiviikko: Aamulla kehityskeskustelu. Iltapäivällä kunnan henkilöstötilaisuus.

Torstai: Aamulla neuvottelu maakunnallisesn sote-kuntayhtymän perustamisesta. Iltapäivällä Cursorin hallituksen kehittämispäivä.

Perjantai: Aamulla tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Iltapäivällä asioiden valmistelua.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti