• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Viikon puheenaihe

Viime viikkoina on meitä puhuttanut moni asia. On maakuntauudistusta, on turvapaikanhakijaa, on urheilun korruptiota. Vaan yksi on ylitse muiden. Pakkanen.

Pakkasesta puhutaan täällä aina, missä ihminen kohtaa toisen ihmisen. Pakkanen tuli oltuaan kadoksissa muutaman vuoden. Ilmaston lämpeneminen oli jo otettu asiana, joka vie meiltä pakkaset. Eipä vienyt, vielä. Huurullaan Pakkanen kuorruttaa puut ja maisemat. Postikorttikuvia on jokaisessa kännykkäkamerassa filmin verran. Kaunista on.

Markkinoimme seutuamme matkailijoille kauniilla ja monipuolisella luonnolla. Pakkanen tuo tähän paitsi kauneutta myös eksotiikkaa.

Pakkasella on kaksi naamaa. Ensimmäinen on se postikorttimaisemien laatija. Toinen on kavala Pakkanen. Se, joka pitää ihmiset sisällä. Se, joka jäädyttää putket. Se, joka laittaa talonlämmityksen tiukoille.

Tästä jälkimmäisestä Pakkasesta voimme myös iloita. Voimme laittaa tulet takkaan (ne, joilla takka sattuu olemaan) ja käpertyä sohvalle nauttimaan tulen lämmöstä. Voimme laittaa villasukat jalkaan. Voimme lämmittää kuumat mehut. Voimme mennä vällyjen väliin ja antaa lämpöä toinen toiselle.

Pakkanen on mahdollisuus.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä palaveri hallinnon asioista.

Tiistai: Aamulla tapaaminen Pyhtäänlehden toimittajan kanssa. Puolilta päivin kunnan uudistuvan ilmeen suunnittelukokous. Illalla kaavoitustoimikunta.

Keskiviikko: Valtionvarainministeriön järjestämä Tulevaisuuden kunta-tilaisuus Helsingissä.

Torstai: Kunnan johtoryhmän suunnittelupäivä.

Perjantai: Aamupäivällä rahoitusmallin esittely, muuten konttoripäivä.

 

Hyvää pakkasviikkoa kaikille!


Olli