• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Valtuusto vaihtuu

Maanantaina 12.6.2017 kokoontuu uusi kunnanvaltuusto ensimmäiseen istuntoonsa valitsemaan jäsenet kunnan luottamushenkilötoimielimiin. Valtuustokauden vaihdos on hyvä hetki tarkastella vanhan valtuuston aikaansaannoksia.

Valtuusto on kaudellaan hyväksynyt kunnan palvelustrategian ja elinkeinostrategian sekä tarkistanut kuntastrategiaa. Nämä ovat suunnitelmia, jotka ohjaavat kunnan päätöksentekoa ja toimintaa hyvin kattavasti.

Nyt päättyvän valtuustokauden aikana Pyhtää on muuttunut melkoisesti. Yksi suurimmista muutoksista on Pyhtään oma sosiaali- ja terveysuudistus, jossa näihin palveluihin haettiin yhteistyökumppani. Attendo voitti tarjouskilpailun. Uudistuksen seurauksena pyhtääläiset saivat paikallisesti lisää palvelusisältöä palvelutason säilyessä erinomaisena.

Toinen iso muutos on ollut palvelusopimus Lassila&Tikanojan kanssa vuonna 2015 kiinteistöjen, ulkoalueiden ja kunnallistekniikan hoidosta. Tämä uudistus säästi kuntalaisten rahoja ja samalla palvelukuvaukset määriteltiin entistä tarkemmin.

Valtuustokauden alkupuolella tehtiin yhdessä Etelä-Kymenlaakson muiden kuntien kanssa kuntaliitosselvitys, joka ei johtanut päätöksentekoon asiassa; jäätiin odottamaan valtakunnan sote-uudistusta ja sen vaikutuksia.

Kaavoitus on yksi valtuuston päättämistä pitkävaikutteisista asioista. Nyt päättyneellä valtuustokaudella valtuusto hyväksyi 12 asema- tai yleiskaavaa, mikä on tämän kokoiselle kunnalle melkoisen hyvä saavutus.

Turvapaikanhakijoita tuli Suomeen vuonna 2015 ennätysmäärä. Omalta osaltaan Pyhtään valtuusto päätti kantaa vastuunsa ja tarjota oleskeluluvan saaneille nuorille kuntapaikan Pyhtäältä.

Näiden päätösten lisäksi valtuusto on tehnyt lukuisan joukon pienempiä päätöksiä. Lisäksi vuosittain on päätetty talous- ja toimintasuunnitelmasta, jolla kuntalaisille tarjottavia palveluja konkreettisesti mahdollistetaan.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Päivällä asioiden valmistelua toimistolla. Illalla uuden valtuuston ensimmäinen kokous.

Tiistai: Aamulla kaavoituksen kuukausikokous. Puolilta päivin sote-asioiden suunnittelukokous. Iltapäivällä Verssonkankaan osayleiskaavan viranomaisneuvottelu.

Keskiviikko: Aamupäivä Miehikkälässä Carean kuntakokouksessa.

Torstai: Aamulla seutuvaliokunta. Iltapäivällä Kaakon elokuvakomission ohjausryhmä.

Perjantai: Aamulla tapaaminen uuden kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Muuten asioiden valmistelua konttorilla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti