• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

VALTUUSTO TOIMII

 

Pyhtään kunnanvaltuusto piti kaksipäiväisen strategiaseminaarin Kemiönsaarella. Paitsi strategisten linjausten työstämistä ohjelmaan kuului perehtymistä Kemiönsaaren keskeisiin kehittämiskohteisiin. Oli kiinnostavaa todeta monia yhtäläisyyksiä Pyhtään (5400 asukasta)  ja Kemiönsaaren (7000 asukasta) kehityksessä. Merkittävä yhteinen nimittäjä on positiivinen asenne kunnan kehittämisessä ja palvelutuotannossa. Molempien kuntien strategiassa matkailun ja tuulivoiman kehittäminen ovat isoja asioita.

Pyhtään kehittämistä linjattiin sekä elinkeinostrategian että vuoden 2015 painopisteiden osalta. Linjausten pohjalta työstetään suunnitelmia, jotka aikanaan tulevat kunnanvaltuuston käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi. Myös ensi vuoden talousraamista käytiin keskustelua. Valtion säästötoimet, jotka kunnissa näkyvät mm. valtionosuusleikkauksina, aiheuttavat Pyhtäällä monen muun kunnan tavoin paineita kunnallisveron korotukseen.

Miksi valtuustoseminaaria ei voisi pitää lähempänä, oman kunnan alueella? Onko viisasta käyttää veronmaksajien rahoja bussimatkaan? Mielestäni on kuntalaisten etu, että juuri valtuusto ottaa aika-ajoin etäisyyttä arjen asioista ja linjaa kunnan kehittämisen suuntaa. On myös tärkeää päästä vertaamaan oman toiminnan tasoa muiden kuntien toimintaan. Kehitysideoitakaan ei kaikkia tarvitse itse keksiä, vaan hyviä juttuja voi ’ylpeänä kopioida muualta’.

Olkaamme kiitollisia valtuutetuille, jotka uhrasivat kaksi pitkää päivää työ- ja vapaa-aikaansa Pyhtään kehittämiselle!

 


Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Oulussa yritystapaamisia.

Tiistai:  Konttorilla valtuustoseminaarin yhteenvetoa. Iltapäivällä Pro Pyhtää ry:n vuosikokous. Illalla kaavoitustoimikunta.

Keskiviikko: Elinkeinostrategian hiomista perjantaita varten.

Torstai: Helatorstai.

Perjantai: Aamupäivällä elinkeinostrategiatyöryhmä. Iltapäivällä Kymenlaakson kuntajohtajien tapaaminen.

Hyvää Helatorstain viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Kiitos kunnanviraston väelle hyvän, mielenkiintoisen ohjelman rakentamisesta. Mervi, valtuustoseminaariin osallistunut