• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Valtuusto päättää

Viime perjantaina pidettiin istuvan kunnanvaltuuston viimeinen valtuustoseminaari. Seminaarissa tarkasteltiin Pyhtään tulevaisuutta tavoitteena muodostaa viestikapula seuraavalle, kesäkuussa toimintansa aloittavalle valtuustolle.

Pyhtään talouden näkymät sote-uudistuksen jälkeiselle ajalle eivät ole huonot. Pyhtää on kärsinyt vuoden 2011 jälkeen valtionosuusleikkauksista siinä, missä jotkut seutumme kunnista ovat olleet voittajien puolella. Tästä huolimatta tiukalla taloudenpidolla olemme onnistuneet pitämään talouden tasapainossa. Tulevaisuutta kuvaavat konsulttiyhtiö Perlaconin laskelmat lupaavat Pyhtään tasapainoisen talouden jatkuvuutta. Harmillisin piirre pyhtääläisten kannalta lienee se, että kunnan ja Attendon välisen sopimuksen taloudellinen hyöty siirtyy maakunnalle, puhutaan noin 10 miljoonan euron suuruusluokasta.

Valtuutetut näkevät myös Pyhtään pidemmän tähtäimen tulevaisuuden 2040-luvulle positiivisena. Kunnan toiminta jatkuu vireänä ja hallitusti kasvavana. Mitään suuria murrosloikkia ei nähdä, ellei sellaiseksi lueta liikkumisen uusia tapoja. Tilausauto-pohjainen liikkuminen mahdollistaa väljän yhdyskuntarakenteen ylläpitämisen rasittamatta liikaa luontoa ja lompakkoa.

Seminaarissa tarkasteltiin myös kuluneen valtuustokauden päätöksentekoa. Valtuusto on kokoontunut 26 kertaa ja yhtä kokousta lukuun ottamatta valtuusto on tehnyt Pyhtään kehityksen kannalta strategisia päätöksiä. Valtuuston rooli on siis Pyhtäällä selkeytynyt; sen tehtävänä on tehdä päätöksiä, joiden merkitys on suuri.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin seutuvaliokunta. Illalla kaavoitustoimikunta.

Tiistai: Aamulla kuntamarkkinointikampanjan suunnittelukokous. Aamupäivällä kesälehden suunnittelukokous. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Aamulla yrittäjätapaaminen. Muuten asioiden valmistelua konttorilla.

Torstai: Helsingissä; Kuntajohtajien hallitus ja eduskunnan hallintovaliokunta.

Perjantai: Asioiden valmistelua konttorilla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti