• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

VÄKI VAIHTUU-HYVÄ NIIN

Suomalaisessa työelämässä eletään monenlaista muutosta: suuret ikäluokat ovat alkaneet eläköityä, podemme samaan aikaan melko korkeaa työttömyyttä ja työvoimapulaa ja osaa nuorista ei kiinnosta minkäänlainen työ.

Julkisella puolella on ollut vuosikymmenet tapana pysyä kerran saadussa työpaikassa. Tätä on pidetty hyveenä ja työpaikkaa vaihtavia on katseltu hieman kummeksuen. ”Eiks toi oo ihan hyvä homma, miks pitää vaihtaa”, on ollut asenne varsinkin päättäjien keskuudessa. Tulevaisuudessa näin ei tule olemaan ja se näkyy jo Pyhtäänkin kaltaisessa keskisuuressa kunnassa.

Päättäjien on hyvä tottua siihen, että uudet sukupolvet asettavat työlle ihka uusia vaatimuksia. He eivät ole halukkaita sitoutumaan työantajaansa, eivät ainakaan pitkäksi aikaa. Työantajan tulee myös noudattaa niitä arvoja, joita se väittää edustavansa. Ylitse muiden nousevat työilmapiiri ja ympäristöasiat. Juttelin muutama kuukausi sitten suuren helsinkiläisen asianajotoimiston osakkaan kanssa. Hän oli juuri rekrytoinut lahjakkaan verojuristin alun, mutta homma meinasi kaatua siihen, että tulokas ei ollut tyytyväinen toimiston tapaan käsitellä jätteitään. Muutama vuosi sitten tällainen olisi kuulostanut pelkältä hassunkurisuudelta, mutta ei enää tänä päivänä.

 Sitoutuminen ymmärretään liian usein vain kysymykseksi työsuhteen pituudesta. Se on täysin väärä asenne. Sitoutumista on se kuinka työ tehdään, ei se, kuinka kauan työssä ollaan. Väen alituinen vaihtuminen ei tietenkään ole tavoiteltavaa, mutta on muistettava, että jokainen ihminen tuo mukanaan jotakin uutta.

 

Tällä viikolla

Maanantai: Johtoryhmä, kamalasti asioita vielä ennen kesää. keskipäivällä ammattikorkeaa, ip vuokra-asuntoja juristin kanssa.

Tiistai: Cursorissa sekä aamulla että ip.

Keskiviikko: Ihan aamulla sos-terveyttä, sitten taas Cursorissa, ip konttorilla. Illalla toimittaja-vieraita.

Torstai: Kaavaa aamulla, ip liikennettä Elyn kanssa

Perjantai: Hoivahovi aamulla sitten konttorijuttuja.

Lauantai: Kymenlaakso-juoksu, oma osuus n 10km.

 

Hyvää viikkoa kaikille!