• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

VÄINÄ

Viime talvi oli kiivasta ja työntäyteistä aikaa, erityisesti kunta- ja soterakenteet aiheuttivat kovasti töitä kunnissa, myös Pyhtäällä. Sitten tuli maaliskuun lopun sote-yllätys. Eduskuntapuolueet sopivat keskenään viiden sote-alueen rakenteesta. Tuntuu, kuin kehitys olisi pysähtynyt tähän jymypaukkuun. Nyt odotetaan, että virkamiesryhmä saa esityksensä valmiiksi, jotta lupaus hallituksen lakiesityksestä kesäkuussa toteutuu.

Alkanut viikko on Pyhtään kannalta merkittävä. Tällä viikolla tiedetään, onko Pyhtään sote-ulkoistus herättänyt kiinnostusta alan toimijoiden piirissä (uskon, että tulemme saamaan tarjouksia). Pyhtään oma sote-uudistus vastaa niihin samoihin haasteisiin, joita valtakunnan tasolla ratkotaan. Koska kilpailutamme laatua, kuntalaiset tulevat saamaan entistä parempia sosiaali- ja terveyspalveluja nykykustannuksin. Tämä on varmasti valtakunnan sote-uudistuksen kannalta myönteinen juttu.

Ai niin, tuo otsikko, Väinä? Sanakirjan mukaan Väinä on sama kuin suvanto, eli rauhallinen joen virtaama. Kesäkuussa virtaus taas vauhdittuu sekä Pyhtään että valtakunnan sote-uudistusten myötä.


Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä Versson investointilaskelmien läpikäynti.

Tiistai:  Aamupäivä konttorilla. Iltapäivällä hotellioperaattoritapaaminen.

Keskiviikko: Aamulla yritystapaaminen. Puolilta päivin uusiutuvan energian kuntakatselmuksen suunnittelua. Iltapäivällä yritystapaaminen.

Torstai: Aamulla sote-ratkaisun tarjousten läpikäyntiä. Iltapäivällä kalatalousryhmän strategiasuunnittelutilaisuus, jonka jälkeen Kaakko Kasvuun -viestintäprojektin ohjausryhmä.

Perjantai: Aamulla Yrittäjäaamukahvit klo 8-9, KAIKKI PYHTÄÄLÄISET YRITTÄJÄT TERVETULLEITA! Aamupäivällä Kotkan-Haminan seudun kehityksen synergiat-selvityksen tilaisuus. Iltapäivällä Versson operaattorihaun ohjausryhmä.

Lauantai: Keihässalmen Suvimarkkinat klo 10-16. Käykää tutustumassa tähän uuteen sympaattiseen Pyhtään tapahtumaan!

Hyvää ensimmäistä kesäviikkoa kaikille!

Olli