• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

UUSI ELINKEINOSTRATEGIA

Pyhtäälla on kevään mittaan valmisteltu uutta elinkeinostrategiaa, minkä valtuuston on määrä vahvistaa tällä viikolla. Päivitystä strategia kaipasikin, sillä edellinen versio on luotu vuonna 2009.

Viime vuonna luotiin seudullemme uusi elinkeino-ohjelma ’Kaakko kasvuun’. Tärkeänä tavoitteena on saada seudullemme 10.000 uutta työpaikkaa vuoden 2020 loppuun mennessä. Pyhtään uusi elinkeinostrategia tukee seudun kasvutavoitteita.

Viime vuonna valtuuston hyväksymä palvelustrategia asettaa Pyhtään tavoitteeksi olla Suomen yritysmyönteisin kunta. Tämä tavoite kirjattiin myös elinkeinostrategiaan. Tavoite ei ole itseisarvo, vaan sen myötä halutaan saada yrittämisen edellytykset Pyhtäällä niin hyviksi, että toinen tärkeä tavoite toteutuu. Se tavoite on 900 uutta työpaikkaa Pyhtäälle vuoden 2020 loppuun mennessä.

Edellisen suunnitelman tavoin uusi strategia näkee teemamatkailun ja sitä tukevat palvelut Pyhtään tärkeimmäksi kasvualaksi. Matkailun lisäksi Pyhtäällä halutaan kehittää kahta muuta elinkeinokokonaisuutta: Luonnonvarojen ekotehokas käyttö ja uusien teknologioiden hyödyntäminen. Ensin mainitussa muun muassa erikoisrakentaminen ja lähiruoka ovat tärkeitä kehittämisen alueita. Uusissa teknologioissa nähdään erityisesti 3D-tulostus ja terveysteknologian hyödyntäminen Pyhtään mahdollisuuksiksi.

900 uuden työpaikan saaminen Pyhtäälle ei ole helppo juttu; se tarkoittaa nykyisen työpaikkamäärän lähes kaksinkertaistamista. Tavoite on kuitenkin mahdollinen saavuttaa edellyttäen, että Venäjän tilanne vakautuu ja erityisesti ruplan kurssi palautuu lähelle viimevuotista tasoa.


Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Johtoryhmän suunnittelupäivä. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai:  Aamupäivä konttorilla. Iltapäivällä Pyhtään Mäntyrinteen 40-vuotisjuhla.

Keskiviikko: Aamupäivä konttorilla. Puolilta päivin yritystapaaminen. Iltapäivällä onnittelukäynti Kotkassa.

Torstai: Aamulla ICT Kymin seurantakokous. Iltapäivällä ’ennen juhannusta valmistuvien asioiden’ hoitoa.

Perjantai: Juhannusaatto.


Hyvää juhannusta kaikille!

Olli