• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Uusi aika

Tänään varsinaisesti alkavalla syyskaudella linjataan Pyhtään tulevaisuutta. Uusi valtuusto saa pohdittavakseen kuntastrategian päivityksen. Strategiassa oletettavasti otetaan kantaa siihen, millaista Pyhtäätä valtuusto näkee tavoiteltavan kuntalaisten hyväksi.

Tulevaisuustyötä joudutaan tekemään epävarmuuden vallitessa. Mitenhän maakuntauudistus oikein etenee? Ratkaiseeko itsestään ajavat sähköautot liikkumisen tarpeet harvaan asutuilla alueilla? Miten uudet oppimismenetelmät muuttavat koulujen roolia? Mutta näin se on aina. Tulevaisuus ei ole koskaan ennalta varmaa. Vasta jälkikäteen tiedämme, miten se meni. Päätöksentekijät joutuvat aina tekemään päätöksiä tuntematta päätöksen seurauksia sataprosenttisesti. Siksi päätöksentekijöiltä vaaditaan rohkeutta.

Nykyaikaiseen päätöksentekokulttuuriin liittyy se, että päätöksiä voidaan muuttaa, jos tulevaisuus ei mennytkään niin kuin oletettiin. On kuitenkin parempi tehdä päätöksiä kuin olla tekemättä. Näin asiat menevät eteenpäin.

Eräs asia minua on pohdituttanut. Strategiatyöhön olisi hyvä saada kuntalaisten ääni muutenkin kuuluviin kuin demokraattisesti valittujen edustajien kautta. Ihmisten aktivoiminen ei kuitenkaan ole helppoa. Tyypillisesti ne samat, harvat ihmiset, jotka muutenkin ovat aktiivisia, saattavat osallistua. Suurta enemmistöä ei kiinnosta. Onkohan tämä edustuksellinen demokratia vielä kuitenkin paras malli?

Sen verran ennustan lähitulevaisuutta, että meillä on aktiivinen syyskausi edessämme.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Päivällä asioiden valmistelua toimistolla. Iltapäivällä palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallituksen kokous.

Tiistai: Maakuntauudistuksen tukipalvelujen järjestämistä käsittelevä koko päivän kokous Kouvolassa.

Keskiviikko: Aamulla Cursorin kehittämisen suunnitteluryhmä.Puolilta päivin lentopaikkaan liittyvä tapaaminen. Iltapäivällä kunnan tervehdys Kaakonkulman Naisvoimistelijoiden kiltojen tapaamisessa Pyhtäällä.

Torstai-Perjanta: Kuntajohtajapäivät Vantaalla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti