• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Tyytyväisiä asukkaita

Pyhtään kunta kysyy joka toinen vuosi asukkaidensa mielipiteitä kunnasta ja sen palveluista. Saimme hiljattain viimeisimmän kyselyn tulokset. Näiden mukaan pyhtääläiset ovat tyytyväisiä kotikuntaansa. Tyytyväisyys on samaa suuruusluokkaa, kuin Suomen kunnissa keskimäärin.

Pyhtääläiset pitävät kuntaansa turvallisena paikkana, jossa luonto on tärkeä osa ihmisten viihtyvyyttä. Täällä viihdytäänkin erittäin hyvin!

Kunnan tarjoamiin palveluihin ollaan myös tyytyväisiä. Palveluista ykköseksi nousi koulut. Tämä on mukava palaute, sillä olemme erityisesti panostaneet opetuksen sisällön kehittämiseen. Kyläkoulut ovat myös luksusta, jota yhä harvemmassa kunnassa on tarjolla.

Hieman kummastusta herättää se, että terveyspalvelut jäivät vaatimattomammalle tyytyväisyyden tasolle. Tosin terveyspalveluja enemmän käyttävät olivat erittäin tyytyväisiä terveyspalveluihimme. Tämä on linjassa erillisen terveyspalvelujen asiakastyytyväisyystutkimuksen kanssa; siinä palveluja käyttäneet antoivat terveyspalveluista keskimääräisen huippuarvosanan 4,8 (asteikolla 1-5). Tästä voi vetää johtopäätöksen, että meillä on parannettavaa erityisesti tiedotuksessa palveluihimme liittyen.

Palveluista heikoimman arvion sai alueiden ylläpito. Tiedämme kokemuksesta, että teiden kunto ja hoito aiheuttavat harmia asukkaillemme. Harmi kohdistuu erityisesti valtion teihin, mutta ymmärrettävästi tienkäyttäjän kannalta ei ole oleellista, hoitaako tietä tai katua valtio vai kunta.

Kuntaan kaivataan lisää harrastusmahdollisuuksia ja nuorille kokoontumistiloja. Olemme jo reagoineet tähän tarpeeseen ja parhaillaan suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa uutta nuorisotilaa, jossa olisi mahdollisuuksia erilaisille harrastuksille.

Pyhtääläiset ovat erittäin valmiita suosittelemaan kotikuntaansa ystävilleen. Tämä on kuntalaisten kannalta tärkeää, sillä tarvitsemme jatkossakin uusia asukkaita varmistamaan kunnan palvelujen kehittymisen asukkaiden hyväksi.

Niin meille viranhaltijoille kuin luottamushenkilöille on keskeinen asia saada kuntalaisten tyytyväisyys pidetyksi korkealla. Tavoitteenamme on tarjota perheille paras kasvualusta lapsille.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen rahoitusyhtiötapaaminen. Iltapäivällä arkkitehdin tapaaminen liittyen Keihässalmen kehittämiseen. Tämän jälkeen yrittäjätapaaminen. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai: Aamupäivä Kouvolassa Kymenlaakson sote-kuntayhtymän suunnitteoun ohjausryhmä. Iltapäivällä yrittäjätapaaminen ja sen jälkeen Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Etätyöpäivä: asioiden valmistelua.

Torstai: Aamulla kehityskeskustelu. Iltapäivällä drone-center-työpaja.

Perjantai: Kunnan johtoryhmän suunnittelupäivä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti