• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Trump tulee, oletko valmis?

Ei liene kahvipöytäkeskustelua Pulliksessa tai ABC:lla, jossa ei olisi puitu Donald Trumpin voittoa USA:n presidentinvaaleissa. Keskustelujen päätelmä taitaa olla sama joka puolella: mitähän tästä seuraa? Kun on kyse maailman vaikutusvaltaisimmasta työpaikasta, kysymys ei todellakaan ole pelkästään USA:ta koskeva. Mutta, vaikuttaako Trump jotenkin Pyhtään tulevaisuuteen?

Nykymaailmassa kaikki liittyy kaikkeen. Jos vapaan kaupan esteitä lähdetään korottamaan, johtaa se väistämättä kaupan kasvun supistumiseen. Viennistä elävän Suomen kannalta ei hyvä. Ei siis hyvä Pyhtäällekään. Jos Trumpin toiminnan seurauksena Venäjä vahvistuu suhteessa Eurooppaan, ei se turvallisuusnäkökulmasta ole hyvä. Sen sijaan Venäjän taloudellinen vahvistuminen olisi Pyhtään kantilta positiivinen juttu, voisihan matkailijoiden virta itärajamme yli käydä kiivaampana ja pyhtääläiset yritykset pääsisivät myymään heille palvelujaan. Pyhtääläiset ja seutumme yritykset saisivat myös enemmän mahdollisuuksia myydä tuotteitaan Venäjälle.

Heinäsirkkaparvet eivät varmastikaan Trumpin ansiosta valtaa Pyhtäätä. Ja kun Trump on virkavalansa antanut, luulen että isoimmat kulmat presidentin julistuksista ovat jo hioutuneet. Me pyhtääläiset voimme jatkaa elämäämme rauhassa Trumpin kanssa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä viestintätiimi. Illalla Suomi100-työryhmän kokous, jonka jälkeen tapaaminen Versson kehittäjän kanssa.

Tiistai: Aamupäivällä Versson kehittämistapaaminen. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Suunta2016-seminaari Haminassa.

Torstai: Aamupäivällä kehittämiskeskustelu ELY-keskuksen kanssa. Iltapäivällä Kuninkaantien kehittämiseen liittyvä kokous.

Perjantai: Helsinki-päivä, mm. kuntajohtajien hallitus sekä yritystapaamisia.

Sunnuntai: Lapsen oikeuksien viikon juhla Huutjärven koululla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti