• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Tilannekatsaus

Juhlavuotta 2017 on jäljellä viimeiset seitsemän viikkoa. Miltähän tilanne Pyhtäällä nyt näyttää?

Pyhtään 670-vuotisjuhlia on vietetty lukuisten tapahtumien kautta pitkin vuotta. Olemme tarkastelleet pyhtääläisyyttä monelta kantilta. Ilahduttavan mukavasti kuntalaiset ovat osallistuneet tapahtumiin. Suomi100-juhlat huipentuvat myös Pyhtäällä itsenäisyyspäivän ympärille, jolloin ensin koululaiset juhlivat itsenäisyyttämme. Joulukuun kuudentena on sitten kaikille kuntalaisille avoin juhla Huutjärven koululla.

Kunnan taloudessa kuluva vuosi on hyvä. Näillä näkymin tulemme tekemään selvästi positiivisen tilinpäätöksen vuoden lopulla.

Kaksi kunnan tulevaisuuden kannalta merkittävää investointihanketta on nytkähtänyt tänä vuonna eteenpäin; Versson luontomatkailukeskus ja lentopaikka. Versson alueelle on suunniteltu ensi vaiheessa viiden tähden kylpylähotellia, jonka on matkailijoiden lisäksi tarkoitus palvella myös paikallisia asukkaita. Lentopaikka on saanut Trafin lentopaikan rakentamisluvan. Niin Versson asemakaavasta kuin lentopaikan rakentamisluvasta on valitettu ja jää nähtäväksi etenevätkö hankkeet, vai ainoastaan hidastuvat.

Kunnan uusi keskus Motellinrantaan on sekin etenemässä. FH Invest on suunnittelemassa ”hybriditaloa”, jossa yhdistyy moderni toimistoympäristö alakerroksissa laadukkaaseen kerrostaloasumiseen yläkerroksissa. Kunta selvittää nykyisestä kunnantalosta luopumista ja kunnanviraston siirtymistä vuokratilaan Motellinrantaan. Ratkaisulla vauhditettaisiin kuntakeskuksen kehittymistä kuntalaisten palvelujen parantamiseksi.

Sosiaalisessa mediassa on käyty keskustelua Pyhtään sosiaalityön tilasta. Meillä on lukuisten muiden kuntien tapaan ollut haasteita saada riittävästi työn tekijöitä. Tavoitteemme on kuitenkin vahvistaa sosiaalityötä ja hiljattain olemme saaneet taitavia sosiaalityön ammattilaisia palvelemaan pyhtääläisiä. Ensi vuoden budjettiin olemme kaavailleet vahvistusta niin sosiaalityön kuin nuorisotyön resursseihin.

Ensi vuoden näkymät ovat positiiviset. Pyhtäällä on hyvä vauhti omakotirakentamisessa. Kunnan talousnäkymät ovat kuitenkin haastavammat johtuen valtionosuuksien ja muiden tulojen pienenemisestä. Parhaillaan tehdään taloussuunnittelua, jossa tavoitteena on tasapainottaa vuoden 2018 talousarvio ja saada investointiohjelma kuntoon. Näistä myöhemmin.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla rekrytointihaastattelu. Iltapäivällä elinkeinostrategiatyöryhmän työpaja. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai: Aamulla sote-järjestelyitä koskeva kokous Kotkassa. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Suunta 2017-seminaari Haminassa.

Torstai: Aamulla Kymenlaakson sote-kuntayhtymän valmistelun ohjausryhmä Kotkassa. Puolilta päivin tapaaminen Pyhtään seurakunnan kanssa (piispantarkastus).

Perjantai: Aamulla neuvottelut sote-järjestelyistä vuodelle 2018. Loppupäivä asioiden valmistelua toimistolla. Perjantaiksi saan 1000 Nuorta Johtajaa -tapahtumaan liittyen abiturientti Essi Lehtisen yhdeksi päiväksi kuntaa johtamaan.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti