• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Tekstarin inspiroimana

”Pyhtään kunnan prioriteetit hukassa. Kirkonkylän kehittäminen unohdettu. Palatseja rakennetaan, Keihässalmesta tehdään rikkaiden leikkikenttä lentokoneineen. Arvot ja vastuu kadoksissa.”

Yllä oleva viesti löytyi Kymen Sanomien tekstaripalstalta perjantaina 5.10.2018. Huomaan, että meillä on viestintäongelma. Korjaan hieman puutetta.

Pyhtään kunta osti muutama vuosi sitten maata kirkonkylän ydinkeskustasta, kirkon vierestä Kymijoen varrelta. Tavoitteena oli lähteä kehittämään kirkonkylää, joka Stockforsin tehtaan lopettamisen jälkeen on päässyt hieman nuukahtamaan. Kehittämisen tueksi käynnistettiin kaavoitustyö, joka parhaillaan on menossa. Kaavoituksen tuloksena syntyy mahdollisuus rakentaa uutta asutusta keskiaikaiseen maisemaan joen tuntumaan. Tämä on merkittävä satsaus kunnalta.

Stockforsin tehdasalueesta on yhdessä alueen omistajan kanssa lähdetty luomaan vihreän talouden keskittymää työnimellä ”Green Innovation Valley Stockfors”. Olemme saaneet sinne jo kaksi kiertotalouden airuetta: startup-yritys Endev, joka on kehittänyt yhdyskuntalietteen polttolaitoksen sekä Colombier Paperexin, joka päällystää kartonkia elintarvikepakkauskelpoiseksi ilman muovia. Colombierin kartongista valmistetut pakkaukset ovat täysin kierrätyskelpoisia, toisin kuin perinteiset muovitetut kartongit. Jo nämä kaksi yritystä tulevat työllistämään 20-30 henkilöä lähivuosina.

Tulevaisuuden Pyhtään kenties merkittävintä investointia ollaan tekemässä kirkonkylän läheisyyteen. Lentopaikka luo mahdollisuuksia uusille toimijoille, jotka hyötyvät lentopaikan läheisyydestä. Näitä voivat olla esimerkiksi varaosahuoltoon, logistiikkaan, lentolaitteiden rakentamiseen ja testaamiseen liittyvät toimijat, joita ei voitaisiin kuvitellakaan saatavan Pyhtäälle ja kirkonkylään ilman lentopaikkaa.

Sirius Sport Resort on tuonut kirkonkylälle uudenlaista toimintaa.

Viime vuonna kunta investoi kirkonkylälle uuden leikkipaikan. Kirkonkylän koulua, Suur-Ahvenkosken koulua kehitetään edelleen. Kirkonkylä tarjoaa lapsille hyvän kasvualustan.

Voi hyvin sanoa, että Pyhtään kehityksen kannalta suurimmat asiat tapahtuvat juuri nyt kirkonkylän alueella.

En ole tietoinen tekstarin kirjoittajan kertomista palatseista, mutta varmaan toivottaisimme myös palatsien rakentajat Pyhtäälle tervetulleiksi. Keihässalmeen niitä ei kyllä ole suunniteltu, vaan sinne ollaan kaavailtu ihan mukavaa saaristokylää.

Pyhtään kunnanvaltuusto on määritellyt arvot, joiden mukaan kunnan strategiassa toimitaan. Ne ovat Läheisyys, Rohkeus, Luovuus ja Yrittäjyys. Arvot elävät ja ovat läsnä vahvasti kunnan päätöksenteossa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin mediahaastattelu. Iltapäivällä yhteistyötapaaminen Lassila&Tikanojan kanssa.

Tiistai: Päivä varattu valtuustoseminaarin valmistelulle. Iltapäivällä kiinteistökaupan allekirjoitustilaisuus.

Keskiviikko: Aamulla kunnanviraston toimintojen suunnittelupalaveri. Tämän jälkeen uuden kunnanviraston suunnittelupalaveri. Iltapäivällä valtuustoseminaarin valmistelua.

Torstai: Aamupäivällä asioiden valmistelua konttorilla. Iltapäivällä seutufoorumi.

Perjantai: Aamupäivällä Kymenlaakson kuntajohtajien kokous. Iltapäivällä Kuntajohtajien hallituksen kokous.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti