• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Tärkeintä on rakkaus

Apostoli Paavali lähetti ajanlaskumme alkuvuosina kirjeen Korintin kaupungin seurakunnalle. Kirjeessä hän painotti rakkauden merkitystä; ”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo ja rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.”

Viestissä oli viisaus. Rakkaus ei ole vain romanttisesti tärkeä elämän ilon lähde ihmisille. Eikä se ole vain hyviä tekoja ja ajatuksia kanssaihmisille. Nimittäin, laajassa 12.000 kanadalaista käsittävässä seurantatutkimuksessa on osoitettu, mitä monet ovat pohdiskelleet: rakkaus muuttaa terveydentilaa enemmän kuin mikään muu tekijä. Muutos on positiivinen.

Rakastavat ihmiset tuppaavat olla onnellisia. Onnelliset ihmiset ovat terveempiä ja heillä on edellytyksen hyvään ja pidempään elämään.

Duodecim-lääkäriseuran Pekka Mustonen kirjoitti joitakin vuosia sitten: ”Eikö meidän pitäisi vihdoinkin myöntää ja kovaan ääneen, että antiikin filosofit, runoilijat, apostoli Paavali ja rohkeat romantikot olivat oikeassa jo aikojen alussa.”

Pyhtäällä ei siis terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi tarvita ainoastaan lääkäreitä ja hoitajia, vaan myös rakkauden apostoleja.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Päivä toimistolla. Iltapäivällä palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamulla kaavoituksen kuukausikokous. Puolilta päivin Attendo-tapaaminen. Iltapäivällä Askolan kunta vieraana.

Keskiviikko: Aamupäivällä Action Fun Park (työnimi) työpalaveri. Puolilta päivin palaveri tällä viikolla Pyhtäällä lopettavan sote-johtajan kanssa. Iltapäivällä Carean kuntakokous Kouvolassa.

Torstai: Aamulla Kymenlaakson maakuntauudistuksen johtoryhmä Haminassa.

Perjantai: Vuosilomapäivä.

 

Rakkaudella!

Olli

Lisää uusi kommentti