• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

STOCKFORS ELÄÄ

Pyhtää-viikko alkoi korkealla profiililla argentiinalaisen tangon tapahtumalla Elokuun Tango. Olin sunnuntaina Stockforsin kaarihallissa seuraamassa tilaisuutta, joka oli todella hieno; aivan maailmanluokan juttu! Voin vain harmitella niiden puolesta, jotka eivät tulleet paikalle. Toivon, että ensi vuonna saamme upealle tapahtumalle jatkoa.

Stockforsin tehdasmiljöö luo karheudessaan vaikuttavat puitteet mille tahansa tapahtumalle, ei pelkästään argentiinalaiselle tangolle. Pyhtään mesenaatti Reino Uusitalo on tehnyt valtavan kulttuurityön säilyttäessään jo lopetetun puuhioketehtaan jälkipolville estämällä ympäristön rappeutuminen ja kunnostamalla rakennuksia uuteen käyttöön. Kaarihallissa on jo nähty erilaisia kulttuuritapahtumia ja markkinoita, onpa siellä merkkipäiviä juhlittu ja häitä tanssittu. Tehdashalleissa on järjestetty taidenäyttelyjä jo vuosia. Tavoitteena on saada tietoisuutta tästä vaikuttavasta ympäristöstä levitetyksi laajemmin. Hiljattain perustettu Pro Pyhtää ry edistää Pyhtään kirkonkylän alueen elävöittämistä, painopisteenä erilaisten tapahtumien saaminen alueelle.

Uskon vahvasti, että tulevaisuudessa Stockfors on valtakunnallisesti tunnettu tapahtuma-areena, josta me pyhtääläiset voimme olla ylpeitä. Käydään aktiivisesti itsekin tapahtumissa, niin saadaan alueelle nostetta!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmän viikkokokous. Toimistolla asioiden valmistelua.

Tiistai: Aamulla teknisen johtajan valintaan liittyvä kokous. Iltapäivällä yritystapaaminen.

Keskiviikko ja torstai: Varautumiskurssi Porvoossa.

Perjantai: Aamulla seudun matkailun organisoitumisen ryhmän kokoontuminen. Saaristomarkkinoilla kunnan osastolla klo 12-14. Iltapäivällä tapaaminen liittyen Murhalauantain suunnitteluun (tästä kuulette vielä lisää syksyn kuluessa). Illalla Saaristomarkkinoilla

Lauantai: Saaristomarkkinoilla kunnan osastolla klo 12-14.

Hyvää Pyhtää-viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Stockforsissa on taas upea taidenäyttely. Kesän parhaita hetkiä oli myös jokilauttaristeily Stockforsista Ruotsinpyhtään Ruukkiin ja takaisin. Aivan upeita Natura alueita täällä Pyhtäällä.