• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

SIKA-SIISTI PYHTÄÄ

 Yllä oleva otsikko ei ole erinomaisuudestaan huolimatta oma keksintöni. Se syntyi valtuuston seminaarin ajatuspajassa. Koska idea on erittäin hyvä, varastan sen tähän Viikkopäiväkirjaan.

Siisteys on käsite, joka on katsojan silmässä. Mihinkään ei kuitenkaan pääse siitä, että kunta, jossa kunnan omat tilat repsottavat ja asukkaiden pihat ovat täynnä vuosien saatossa kertynyttä tavaraa, jonka kruunaa pihan perällä oleva mossen romu, ei ole tästä päivästä. Moderni, tulevaisuuteen uskova kunta huolehtii sekä ulkoisesta että sisäisestä kauneudestaan.

Omien havaintojeni mukaan pihasiisteys vaihtelee Pyhtäällä kovasti. Ketään ei kannata ruveta osoittamaan sormella, eikä julkisivulautakunnan päätöksiä kaivata kuin ääritapauksissa. Mutta hyvä olisi, että kunnan kaikki asukkaat mieltäisivät vastaavansa kunnan imagosta tällä saralla omalta osaltaan.

Luulen, että tuo valtuusto-idea poikii ja kunta käynnistää asiasta ”projektin”. Mukana voisivat yksittäisten kuntalaisten lisäksi olla järjestöt. Kuntavaalien yhteydessä voitaisiin palkita parhaiten siisteystasoaan nostanut alue tai jotain sinne päin. Nyt ideoita esiin.

 

Tällä viikolla.

Maanantai: Pikajohtoryhmä, sitten neuvottelu kaavahankkeista Elyn kanssa. Oikein hyvä palaveri. Sitten Cursorin hallitus, sen päälle sosiaali-ja terveysjohtaja-kandidaatti Timo Hokkasen työhaastattelu. Fiksu jäbä. Illalla hallitus, joka lyhyt, yksimielinen jopa hauska.

Tiistai: Koko päivä hallituksen pj Ollin ja Cursorin väen kanssa Saimaa Gardenissa. Kova juttu, joka loi uskoa Munapirtin hankkeelle.

Keskiviikko: Potentiaalisen investorin kanssa aamukahvit Munapirtissä ip E-18 seminaari, jossa pääsin kehumaan Pyhtäätä.

Torstai: Yrittäjien aamukahvit, ip konttorilla

Perjantai: Yritystapaaminen ap, ip konttori. Illalla Suomi-Kanada.

 

Hyvää viikkoa ja voittoisia matseja.