• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Sadan Tammen Metsä

Pyhtään 670-vuotisjuhlavuosi on näkynyt lukuisin tapahtumin alkuvuoden mittaan. On todella ilahduttavaa, miten monet yhdistykset ovat ottaneet pallon vastaan ja järjestäneet kuukauden teemoihin sopivia tapahtumia eri puolilla pitäjäämme. Toukokuun teemana on ”ympäristö”. Teema liittyy heräävään kevääseen ja kesään. Ympäristössä joka puolella nousee uutta kasvua ja elämää.

Toukokuun suurin juhlavuoden tapahtuma on ”Sadan Tammen Metsän” istutus tiistaina 30.5.2017. Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi istutetaan sata tammea. Tammea siksi, että ne symboloivat Pyhtään pitkää historiaa, tammi elää hyvinkin 670 vuotta!

Tammimetsä istutetaan Pyhtään kunnantalon viereiselle pellolle/metsikköön. Istuttajina ovat kuntalaiset päiväkotilapsista ikäihmisiin. Jokainen pyhtääläinen koululuokka saa oman tammensa. Jäsenmäärältään suurimmat yhdistykset edustavat työikäisiä kuntalaisia. Kunnan henkilöstö ja luottamushenkilöt sekä tärkeimpien yhteistyökumppanien edustajat ovat istuttamassa omat tammensa. Myös Pyhtään naapurikaupunkien johtajat ja Kymenlaakson maakuntavaltuuston puheenjohtaja tulevat istutuspuuhiin.

Aika vilske on siis odotettavissa kunnantalon ympäristössä ensi tiistaina, kun sata ryhmää istuttaa omat taimensa.

Sadan Tammen Metsä tulee jäämään pysyvänä muistona Pyhtään ja Suomen juhlavuodesta. On mukava vuosien päästä tulla katsomaan, miten se oma tammi on kasvanut. Metsä on kuin viestikapula nykyisiltä pyhtääläisiltä tuleville sukupolville. Ehkäpä metsästä tulee paikka, jonne pyhtääläiset tulevat viihtymään ja istuskelemaan sinne perustettavilla käräjäkivillä.

Tulkaapa tiistaina katsomaan istutusta, auto kannattaa jättää kotiin.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä, jonka jälkeen yrittäjätapaaminen. Iltapäivällä Attendon kuukausikokous ja Attendon yhteistyöryhmän kokous.

Tiistai: Helsingissä data center-projektia edistämässä.

Keskiviikko: Aamulla kuntamarkkinointikampanjan suunnittelukokous. Puolen päivän molemmin puolin Huutjärven koulun yrittäjyyspäivässä. Iltapäivällä kunnanhallituksen seminaari.

Torstai: Helatorstai.

Perjantai: Vuosilomapäivä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti