• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

SAARISTOMARKKINOITA TARVITAAN

Pyhtään Saaristomarkkinoita vietettiin Lökörenniemessä 21. kerran. Markkinat ovat kiistatta Pyhtään merkittävin tapahtuma. Tänäkin vuonna vieraita oli yli 10.000, vaikka lauantai-iltapäivän sade ja MM-kisojen keihäsfinaali varmasti verotti jonkin verran kävijöitä.

Aika-ajoin on pohdittu, tarvitaanko Pyhtäällä tällaista kunnan tukemaa tapahtumaa. Kunnalla on paljon lakisääteisiä palveluja hoidettavanaan, ja näiden joukossa ei ole saaristomarkkinoiden järjestämistä. Kuitenkin vuodesta toiseen on valtuustossa päätetty panostaa tapahtuman järjestämiseen. Mielestäni valtuuston päätös on hyvä.

Pyhtäälläkin tarvitaan kesäjuhla, jossa pyhtääläiset, vapaa-ajan pyhtääläiset ja lähikuntien asukkaat pääsevät aistimaan leppoisaa tunnelmaa, tapaamaan tuttuja ja irtautua hetkeksi arjesta. Monelle tapahtuman ajoitus merkitsee kesäkauden päättymistä ja siirtymistä syksyn odotukseen. Saaristomarkkinoista on muodostunut osa pyhtääläistä identiteettiä. Tapahtuma yhdistää kuntalaisia ja voimme ylpeinä kutsua naapurikuntalaisia kylään.

Mikä tekee Pyhtään Saaristomarkkinoista Pyhtään Saaristomarkkinat ja miten se eroaa vaikkapa Särkisalon Meripäivistä? Ensinnäkin, tapahtuma on ensisijaisesti markkinat, jossa myydään tavaraa. Kävijäkyselyn mukaan ihmiset erityisesti arvostavat paikallisia tuotteita, mutta pitävät myös ”metrilaku-osastosta”, kunhan näitä ei ole liikaa. Olemme halunneet myös ruoka- ja juomateltta-tarjonnassa suosia paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä, mikä myös tuo omaleimaisuutta tapahtumaan. Toki kebab-pyttipannuillakin on tilansa. Erityinen kohderyhmä on lapset, joille olemme halunneet tarjota luovuutta kehittäviä juttuja. Aikuisille on tarjolla hillitysti oheisohjelmaa, kuten paljumelontakilpailu tai salakuljetusvene.

Peruskonsepti tuntuu toimivan. Kävijäkyselyssä Saaristomarkkinat sai arvosanan 9,3 asteikolla 1-10. Varmasti ensi vuoden elokuussa tapaamme taas Lökörenniemessä, jälleen hieman fiilatun sisällön kanssa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla ja aamupäivällä teknisen johtajan kandidaattien haastatteluja. Iltapäivällä Seutuvaltuusto. Työpäivän päätteeksi tapaaminen valtuuston puheenjohtajan ja kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa tavoitteista.

Tiistai: Aamulla kaavoituksen tilannekatsaus kunnaninsinöörin ja teknisen johtajan kanssa. Sitten elinkeinotoimikunnan valmistelua. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Päivällä yritys-sidosryhmätapahtuma. Illalla Kuntajohtajat ry:n 20-vuotisjuhla.

Torstai ja Perjantai: Kuntajohtajapäivät Espoossa.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli