• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Saaristomarkkinat menestys

Lähes 12.000 kävijää loivat osaltaan tunnelmaa Pyhtään 25. Saaristomarkkinoilla viime perjantaina ja lauantaina. Markkinoilla oli paljon ostettavaa, kaikki myyntipaikat olivat varattuja. Kaupankäynnin lisäksi Saaristomarkkinat on kesäinen kyläjuhla, joka kokoaa pyhtääläiset ja ulkopaikkakuntalaiset nauttimaan mukavasta fiiliksestä meren äärellä Lökörenniemessä.

Kesäjuhlan merkitys on suuri. Meille pyhtääläisille se on muodostunut vuoden päätapahtumaksi, joka huipentaa Pyhtää-viikon monipuolisen ohjelmatarjonnan. Se lisää yhteenkuulumisen tunnetta, siellä tapaa tutut. Ulkopaikkakuntalaiset ovat äänestäneet pari vuotta sitten Saaristomarkkinat seudun sympaattisimmaksi kesätapahtumaksi. Sellainen se minusta onkin.

Yhteenkuuluvaisuutta korostaa se, että tapahtumaa tekemässä on lukuisat pyhtääläiset yhdistykset talkooväkineen. Sen lisäksi, että yhdistykset saavat markkinoilla kerättyä rahaa toimintansa rahoittamiseen, tapahtuma ylläpitää talkoohenkeä, jonka on sanottu Suomesta kadonneen. Ei huono saavutus.

Lapset ja nuoret on vahvasti huomioitu Saaristomarkkinoiden tarjonnassa. Lökörenniemellä oli omana alueenaan lasten puuha-alue, joka oli oikein suosittu. Minun mielestäni parasta tässä oli se, että kunta tarjosi puitteet, mutta toiminnan sisällöstä vastasivat lapset itse. Erillisenä tapahtumana oli Lasten Saaristomarkkinat Huutjärven koulukeskuksessa. Tubettajat Roni ja Miklu vetivät porukkaa jonoksi asti. Kuulemani mukaan myös karting-ajoa sai jonottaa.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan ja Pyhtään 670-juhlavuoden kunniaksi kuntalaiset - joita oli paikalla paljon - saivat lauantai-iltana ihmetellä näyttävää ilotulitusta, joka ammuttiin merellä olevalta lautalta. Se oli komea päätös juhlavuoden Pyhtää-viikolle.

Nyt paluu arkeen. Pyhtään 670-juhlavuosi kuitenkin jatkuu ja tapahtumia on tiedossa joka kuukaudelle. Käyttäkää hyväksenne!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Iltapäivällä esimieskokous. Illalla kunnanhallituksen iltakoulu.

Tiistai: Aamulla valtuustoseminaarin valmistelua. Aamupäivällä vielä Pyrollin Siltakylän tehtaan laajennuksen harjannostajaiset. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Helsinki-päivä, jolloin vaikuttaja- ja yritystapaamisia.

Torstai: Aamupäivällä palaveri lassila&Tikanojan kanssa. Iltapäivällä kokous henkilöstöpäivän suunnitteluun liittyen.

Perjantai: Aamulla kehityskeskustelu. Iltapäivällä tapaaminen kiertotalouden ratkaisujen edistämiseksi Pyhtäällä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti