• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Saaristomarkkinat

Pyhtään Saaristomarkkinat Lökörenniemessä on kiistatta kuntamme merkittävin yleisötapahtuma. Viime viikon lopulla lähes 11.000 kävijää vieraili markkinoilla. Tapahtumaamme on kiitetty siitä, että se on intiimi ja tunnelmaltaan leppoisa. Lökörenniemi meren ympäröimänä luo saaristohenkisen puitteen markkinoille. Saaristomarkkinavastaava Sirpa Holm tiimeineen oli taas tehnyt hurjasti töitä markkinoiden eteen. Kiitos tiimille ja kiitos lukuisille vapaaehtoisille onnistuneen tapahtuman tekemisestä!

Saaristomarkkinat ovat Pyhtään identiteetille tärkeät. Kuten eräs alan lehti otsikoi: Pyhtään saaristomarkkinat ovat kuntamarkkinointia parhaimmillaan. Ilahduttavan monen pyhtääläisen asukkaan ja kesävieraan vakio-ohjelmaan kuuluu käynti Saaristomarkkinoilla. Ja siellä tapaa myös paljon hyvillä mielin olevia naapurikaupunkien asukkaita.  

Ilmat suosivat tapahtumaa. Silti tänä vuonna meininki oli melko verkkaista. Yleisöä oli tasaisesti koko ajan, mutta ruuhkaa ei ollut. Kaupankäyntikin oli rauhallista.

Selvästi tätä hienoa tapahtumaamme tulee kehittää, jotta ihmiset kokevat sen käymisen arvoisena. Eikä pelkästään käymisen arvoisena, vaan tarjonta tulee olla sellaista, että kauppa käy.

Vuosien mittaan markkinatapahtumat ovat muuttuneet kansanjuhlan suuntaan. Juhla tämä Pyhtään Saaristomarkkinat on koko olemassaolon ajan myös ollut, mutta ehkä sisältöä tulisi uudistaa. Antakaa palautetta ja ideoita Saaristomarkkinakonseptin kehittämisestä.

PS. Pyhtään markkinointikampanjan ”Voita kesäpäivä Pyhtäällä”-osa toteutui lauantaina. Bussilastillinen pääkaupunkiseutulaisia kävi tutustumassa Pyhtääseen. On mielenkiintoista nähdä, moniko retkeläinen päättää ryhtyä pyhtääläiseksi. Veikkaanpa, että muutama.

PS. Käykää katsomassa Pyhtään harrastajateatterin esitys Syntipukki. Se on hyvin toteutettu ja hauska!

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä puhelintapaaminen henkilöstötukimusasiassa.

Tiistai: Aamupäivällä kehityskeskustelu, ja iltapäivällä toinen. Illan suussa Attendon yhteistyöryhmä.

Keskiviikko: Aamulla viranomaisneuvottelu Ahvenkosken Volttilan kaavoituksesta. Iltapäivällä kehityskeskustelu.

Torstai: Aamulla toimittajatapaaminen. Iltapäivällä viestintätiimin kokous.

Perjantai: Toistaiseksi varattu asioiden valmistelulle. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, tällekin päivälle pukkaa muuta ohjelmaa.

Lauantai: Reiskan maraton (osaltani 10 km) ja syntymäpäiväjuhla. Onnea ikinuorelle Reinolle!


Hyvää ja lämmintä kesäistä viikkoa kaikille!

Olli