• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Rohkeutta peliin

Pidimme viime viikolla kaksipäiväisen valtuustoseminaarin. Asialistalla olivat kunnan strategia, talousnäkymät sekä toiminnan painopisteet 2016.

Pyhtään kunta on nykyisessä strategiassaan halunnut olevansa ’Hyvän elämän kunta’. Tämä on sinänsä aivan mainio tavoite. Toisaalta varmasti 150 kuntaa Suomessa on määritellyt itsensä melkein samoin sanoin. Nykyinen visio ei ole valtaisan innostava saatikka, että se saisi Pyhtään näyttämään erilaiselta muiden kuntien joukossa. Kunnat kilpailevat asukkaista ja yrityksistä, siksi jokaisella kunnalla tulisi olla omanlaisensa kuvaus tavoitteistansa.

Kunnanvaltuustomme peräänkuulutti kunnan toiminnassa rohkeaa otetta. Tämän tulisi näkyä uudistumisena, jolla lunastetaan paikka kuntakentässä myös tulevaisuudessa. Niinpä luonnosteltiin visio ’Rohkea ja uudistumiskykyinen kunta’.

Taloudellinen pärjääminen on elinehto kunnan olemassaololle. Strategialuonnoksessa Pyhtään kunnan on pystyttävä tuottamaan positiivista tulosta, jotta rohkeatkin investoinnit tulevaisuuteen olisivat mahdollisia. Tämä on haaste nykyisessä talousympäristössä, missä valtio on leikannut kuntien rahoja leikkaamatta kuitenkaan kunnille määrättyjä tehtäviä. Pyhtää aikoo pärjätä jatkossakin talouden montuista huolimatta. Valtuutettumme edellyttävät toimintaa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Päivällä valtuustoseminaarin purkua ja valmistelua. Illalla kaavoitustoimikunta.

Tiistai: Aamupäivällä Paimion kaupungin vierailu Pyhtäällä. Iltapäivällä Seutuvaliokunta, jonka jälkeen seutuvaltuusto.

Keskiviikko: Aamulla yritystapaaminen. Illalla Elinkeinotoimikunta.

Torstai: Keihässalmen kehittämistä käsittelevä kokous Helsingissä.

Perjantai: Aamulla datakeskus-toimintaan liittyvä tapaaminen. Aamupäivällä Cursorin toimitusjohtajan läksiäiskahvit, jonka jälkeen Cursorin yhtiökokous ja hallitus.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli