• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Pyhtäänlinna

Media on pitänyt pyhtääläiset ajan tasalla kuntamme uuden keskustan, Motellinrannan kehityksestä. Ensimmäinen konkreettinen askel oli uuden päivittäistavarakaupan valmistuminen joulun alla. Isompi askel on kerrostalon rakentaminen Huutjärven rantaan. Projektin vetäjä FH Invest Oy on antanut talolle nimen Pyhtäänlinna.

Pyhtäänlinna on idealtaan hybriditalo (hybridi = yhdistelmä). Samassa rakennuksessa tulee olemaan asuntoja, toimistotiloja, liiketiloja sekä kunnantoimisto. Alun perin suunniteltiin seurakunnan mukaan tulemista taloon, mutta heidän jäädessä pois aukko paikattiin toimisto- ja liiketiloilla. Tästä on se positiivinen seuraus, että talon valmistuttua on Pyhtäälläkin tarjolla yrityksille tiloja, joista on ollut niukkuutta.

Pyhtäänlinna tulee tarjoamaan vaivatonta kerrostaloasumista, mitä kunnastamme ei juurikaan ole löytynyt. Moni pyhtääläinen omakotiasuja on lasten lähdettyä pois kotoa joutunut hakeutumaan muualle kerrostaloasumisen pariin. Jatkossa voi edelleen pysyä pyhtääläisenä, vaikka nurmikonleikkuu ja lumenluonti eivät enää innostaisikaan.

Sijainniltaan uusi keskus on oivallinen: talo on aivan Huutjärven rannalla, peruspalvelut löytyvät lähipiiristä, luontoon pääsee ulko-ovelta ja moottoritien liittymä on parin minuutin automatkan tai reilun 10 minuutin kävelyn päässä. Siitä bussiin ja parhaimmillaan olet Helsingin keskustassa puolentoista tunnin päästä.

Pyhtään nykyinen kunnantalo on peruskorjauksen tarpeessa, minkä lisäksi sen sijainti on syrjäinen asiakaspalvelun kannalta. Peruskorjauksen kustannustasolla kunta saa uuden kunnantoimiston, joka tarjoaa asialliset tilat tehokkaaseen työskentelyyn. Vaikka eräs valtuutettu kuvasi uutta toimitilaa ”kunnanjohtajan lasipalatsiksi”, on hänen pettymyksekseen todettava tilan olevan normaalia modernia monitilatoimistoa kerrostalon toisessa kerroksessa. Asiakaspalvelutilat ovat katutasossa.

Tavoitteena on, että FH Invest pääsee rakentamaan taloa vielä tämän vuoden syksyllä, jolloin talo valmistuisi vuoden 2019 lopulla. Nyt kannattaa pitää kiirettä asunto- ja liiketilojen varausten kanssa!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen Motellinrannan rakennushankkeen tilannekokous. Iltapäivällä sosiaali- ja terveysjohtajan syntymäpäiväkahvit, jonka jälkeen Cursoriin kehittämishankkeen suunnittelupalaveriin. Illalla Kaakon Elokuvakomission tukeman Suomen hauskin mies-elokuvan ennakkonäytäntö.

Tiistai: Aamupäivällä Kymenlaakson sote-kuntayhtymän valmistelun ohjausryhmä Haminassa. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Kuntajohtajat hallitus Helsingissä.

Torstai: Aamupäivällä Kymenlaakson rannikon tulvavalmiusharjoitus-kokous

Perjantai: Aamulla maankäytön ohjauspalaveri, jonka jälkeen yrittäjätapaaminen. Puolilta päivin kaavoituksen kuukausikokous.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti