• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

PYHTÄÄ PELASTUI

Viime viikolla järjestettiin Loviisan ydinvoimalaitoksen säteilyonnettomuusharjoitus. Valmiussuunnitelman mukaisesti Pyhtään kunnan johtoryhmä kokoontui omaan johtokeskukseen koordinoimaan mahdollisia toimia pyhtääläisten suojaamiseksi onnettomuustilanteessa.

Harjoitus oli hienosti toteutettu. Johtokeskuksen tunnelma oli autenttinen, kun pelastuslaitoksen edustajan kautta saimme muodostetuksi tilannekuvaa niin tapahtumista Loviisan ydinvoimalaitoksella kuin tuulen suunnan kehittymisestä. Uutena elementtinä oli sosiaalisen median mukanaolo harjoituksessa. Se loi todentuntuisen tunnelman viestien erilaisesta tulkitsemisesta ja huhujen syntymisestä. Johtoryhmämme oli aidosti juonessa mukana selvittämässä tilapäismajoitusta, koulujen ja päiväkotien sulkemista sekä ruokahuoltoa.

Itselleni rauhoittavaa oli se ammattitaito, jota kriisitilanteessa johtoryhmämme edusti. Toimintasektoreille annettiin selkeitä toimintaohjeita ja selvitettiin tilanteita kunnan eri toiminnoissa. Viestintä kuntalaisille hoitui reaaliaikaisesti.

Toivomme tietysti, ettei harjoituksen kokemuksia koskaan tarvitse oikeasti soveltaa. Mutta jos jokin kriisitilanne iskee, voivat pyhtääläiset olla luottavaisempia, että heidän turvaamisekseen todella pystytään tekemään järjestelmällisesti töitä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen Siltakylän risteysalueen kauppakeskittymän suunnittelukokous. Iltapäivällä budjetointiratkaisuesittely. Illalla kunnanhallituksen kokous.

Tiistai: Aamulla tapaaminen valtuutetun kanssa. Aamupäivällä esitys palvelutalo Mäntyrinteen asiakkaille. Iltapäivällä Cursorin hallitus ja stategiatyöpaja.

Keskiviikko: Aamulla tapaaminen kaavoituksen merkeissä. Aamupäivällä vielä seutuvaliokunta. Iltapäivällä sopimusneuvottelu vuokratalojen kaupoista.

Torstai: Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa Cursorin kanssa.

Perjantai: Seutufoorumi, aiheena Kaakko kasvuun (elinkeinostrategia).

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli