• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Punainen kivi

Pari viikkoa sitten ilmestyi Pyhtäälle moottoritien varteen iso punainen kivi. Kivi herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Pohdiskeltiin, mistä punainen on lähtöisin. Valtaosa piti sitä piristävänä ja iloisena asiana. Tuleeko sille seuraa? Iloittelevaan ympäristön omaksi ottamiseen kannustettin. Toivottiin, että punaisia kiviä ilmestyisi lisää moottoritien vartta virkistämään.

Punainen kivi on hyvä esimerkki siitä, miten kansalaiset omalla aktiivisuudellaan voivat vaikuttaa elinpiirinsä viihtyvyyteen. Ja siitä, miten kaiken ei aina tarvitse olla viranomaisjohdettua eikä varsinkaan ryppyotsaista.

Pyhtäällä on ennenkin saatu nauttia kuntalaisten panoksesta kaikkien viihtyvyyteen. Stockforsin tehdasalueesta on muotoutunut kulttuurinähtävyys. Olemme saaneet erään viehättävimmistä uimarannoista Huutjärvelle. Terveysaseman neuvolan seinään on maalattu satumaailma lapsien iloksi. Viime talvena ilmestyi uuden moottoritien varteen tilataideteos Pyhtään palmut.

Toivottavasti nämä kansalaisaktiivisuuden esimerkit kannustavat pyhtääläisiä katsomaan ympäristöään ja luomaan itselleen ja vierailijoille siistin ja mukavan paikan elää ja käydä.

Mitähän seuraavaksi…

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Loppupäivä varattu valtuustoseminaarin ja muiden asioiden valmistelulle.

Tiistai: Aamulla Siltakylän kauppakeskuksen seurantakokous. Iltapäivällä kuntamarkkinoinnin kampanjan kokous, minkä jälkeen Kymenlaakson maakuntakaavan päivitystarpeita käsittelevä kokous.

Keskiviikko: Aamulla Kymenlaakson valmiusryhmän kokous. Iltapäivällä Cursorin Pyhtään painopisteitä käsittelevä kokous.

Torstai-Perjantai: Valtuustoseminaari.            

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli