• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

PUHUTTEKO SOMEA?

Sosiaalinen media, some, on nykyisin mukana kaikilla elämän alueilla. Meillä kuntasektorillakin on oltu enemmän tai vähemmän aktiivisia some-käytössä. Sosiaalinen media usein määritellään siinä käytettävien työkalujan kautta. Näitä ovat esimerkiksi Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Wikipedia. Yhteistä some-välineille on, että ne hyödyntävät internettiä ja tarjoavat mahdollisuuden käyttäjille luoda ja jakaa tietoa eri muodoissa.

Pyhtäällä olemme käyttäneet lähinnä Facebookia ja jonkin verran youtube-palvelua. Facebook onkin mainio yhteisöpalvelu, koska sen kautta on hyvä viestiä ja keskustella kutakin yhteisöä kiinnostavista asioista. Meillä Pyhtäällä kunnan Facebook-viestintä on toistaiseksi kanavoitunut Tiina Pyhtäältä -sivuston kautta (Tiina on ihan oikeasti töissä meillä kunnassa). Näiden sivujen lisäksi kunnassamme on Liikuntatoimen sekä Kulttuurin ja matkailun Facebook-ryhmät.

Kunnan ’virallisten’ ryhmien lisäksi Pyhtäällä on useita Facebook-ryhmiä, jotka ovat syntyneet some-tapaan aktiivisten kuntalaisten toimesta. Seuratuin näyttää olevan Kotipaikka Pyhtää eikä harmita yhtää -niminen ryhmä, jossa on 1159 jäsentä.

Olemme parhaillaan pohtimassa sitä, miten somea voisi enemmän hyödyntää suoraan vuorovaikutukseen kunnan työntekijöiden ja kuntalaisten välillä. Ihan ongelmatonta tämä ei ole. Jotta jokaiseen keskusteluun voisi tuoda asianäkemystä, edellyttäisi se kohtalaisen tiivistä keskustelujen seurantaa ja ajankäyttöä. Somessa keskusteluilla on taipumus laajentua ja rönsyillä, mikä sinänsä on rikkaus. Meidän virkamiesten kannalta pitäisi löytää sopiva tasapaino some-asiakaspalvelun ja ajankäytön välillä. Samoin pelisäännöt kunnan some-viestinnässä pitää olla selvät.

Joka tapauksessa, ensi vuonna olemme aktiivisemmin mukana somessa, tavalla tai toisella.


Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen Ekamin johdon tapaaminen. Iltapäivällä viestintätiimi, jonka jälkeen yhteistyötoimikunta. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai:  Aamupäivällä seutufoorumi. Iltapäivällä Cursorin hallitus.

Keskiviikko: Suunta2014-tapahtuma Haminassa.

Torstai: Aamulla Kymenlaakson kuntajohtajakokous. Iltapäivällä NHG-seminaari Helsingissä.

Perjantai: Aamupäivällä Kymenlaakson valmius- ja turvallisuusfoorumi. Iltapäivällä Versson jatkokehityksen suunnittelutapaaminen.

Lauantai: Illalla Pyhtään ja Kotkan yrittäjien yrittäjäjuhla.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

On suoranainen ilo havaita, että kunnassa vakavasti pohditaan tämän kaltaista avointa toimintaa, jossa viranhaltijat integroivat kuntalaiset entistä tukevammin päätöksentekoprosessiin. Jos kunnanjohtajan kommentit luetaan pois laskuista, niin epävirallinen päänavaushan tälle hankkeelle saatiin jo noin viikko takaperin, kun kirjastotoimenjohtaja otti avoimesti kantaa mahdolliseen omatoimikirjastohankkeeseen. Ilolla siis odotan muidenkin hallintokuntien vastineita päivän polttaviin aiheisiin.