• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Pitää olla tosi huolestunut

Pyhtään nuorisosta on viime kuukausien aikana kuulunut huolestuttavia viestejä. Sattumaa tai ei, tuntuu vielä siltä, että ollaan koko ajan menossa huonompaan suuntaan: Yhä nuoremmat ovat viikonloppuisin humalassa, jopa niin, että 13-14 vuoden ikäisille on jouduttu tekemään vatsahuuhteluita. Lisäksi kaikki merkit viittaavat siihen, että huumeita välitetään täysin järjestelmällisesti myös Pyhtäällä. Mikään lintukoto me emme siis enää ole.

Eteläinen Kymenlaakso, erityisesti Kotka, on ollut seutu, jossa päihteet ovat aina olleet vakava ongelma. Viinaa on juotu enemmän kuin lääkäri määrää ja se on näkynyt sairaustilastoissa vakavalla tavalla. Huumeiden suhteen ei ole oltu yhtään paremmassa tilassa. Kotkassa on ainakin miesmuistin ajan ollut aina joku ”huumeparoni”, joka on valitettavasti pitänyt huolta siitä, että aineita on saatavilla vähintään siinä mittakaavassa kuin muuallakin Suomessa.

Ongelmien ratkaisu ei ole yksinkertainen juttu. Selvää on, että vastuu alaikäisistä lapsista on heidän vanhemmillaan. Koulu ja kunta voivat olla myötäeläviä, mutta kasvattajan vastuuta ei voi jakaa. Mutta on paljon koteja, joissa ei viitsitä tai ei ole kykyä huolehtia jälkikasvusta. Tuolloin yhteiskunnan on pakko ottaa roolia.

Kunnan tehtävä on mahdollisuuksien mukaan järjestää muuta vapaa-ajan puuhaa kuin ryyppääminen tai  huumeiden käyttö. Pienen kunnan mahdollisuudet ovat kuitenkin rajalliset. Ja realiteetti myös on, että osaa nuorisoa eivät päihteettömät nuorisotilat tai urheilu yksinkertaisesti kiinnosta.

Luovuttaa ei kuitenkaan saa. Kunta järjestää yhdessä asioista huolta kantavien vanhempien kanssa tilaisuuden Huutjärven  koululla 2.5. Silloin kuullaan ammattilaisia ja käydään keskustelua. Pysykää kuulolla. 

 

Tällä viikolla

Maanantai: Johtoryhmä, sitten Kymenlaakson liitto, ip konttorijuttuja, illalla hallitus, jossa henkilöstökertomus, hallintosääntöluonnos ym

Tiistai: Aamulla elinkeinopolitiikkaa,  ip tarkastuslautakunta, illalla kaavoitustoimikunta.

Keskiviikko:  Konttorilla toivottavasti.

 

Loppuviikko ja ensi viikon maanantai ollaan sitten kevätlomalla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Kommentit

Me emme luovuta. Hyvää lomaa, Kari!
Olen Kotkassa asuva, mutta vierailen silloin tällöin Huutjärvellä. Olen tietoinen seudun negatiivisuudesta, joka menee syvemmälle kuin huumeet. Olenkin laittanut alulle asian, jossa alakouluikäisille lapsille opetetaan vihan ja agressioiden purkua käytännössä, tyynyä apuna käyttäen. Paha pitää saada purettua jokaisen henkilön omaltakohdalta.Tämä taito olisi hyvä myös vanhemmille osata, mutta katson lapsien ja nuorien olevan nopeamman avun tarpeessa. Älkää luovuttako. Pelon ei pidä saada valtaa.