• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Peliaikaa pohdinnoille

Alkava viikko on selkeästi rauhallisempi, kuin työviikot normaalisti. Suomi on jo siirtynyt lomakauteen, vaikkakin huippu saavutetaan juhannuksen jälkeen, ehkäpä heinäkuun alussa. Kun normaalisti työviikko on melkoista asiarumbaa ja kokousta, on kesällä aikaa vähän enemmän pohtia seuraavia siirtoja.

Mitä siis seuraavaksi?

Kaikista isoin asia pohdittavaksi on Pyhtään kunnan tulevaisuus maakuntauudistuksen 2019 jälkeen. Noin puolet kunnan menoista ja ehkä hieman enemmän tuloista siirtyy maakunnille. Jäljelle jäävän kunnan pelivara pienenee melkoisesti.

Toinen iso pohdittava asia on organisoituminen kahdeksi vuodeksi ennen maakuntauudistusta. Tähän liittyy toimintakyvyn varmistaminen ja toisaalta sopeutuminen pienentyneisiin hallinnollisiin tehtäviin ulkoistuksien myötä. Potentiaalisesti hyvä paikka säästää kuntalaisten rahoja.

Ihan lyhyellä tähtäimellä ratkaistavana on loppuvuoden toimintamallimme sosiaali- ja terveysjohtajamme poistuttua muualle. Kaikissa pohdinnoissa on otettava huomioon elinvoiman vahvistaminen niin Pyhtään kuin koko seutumme kannalta: miten saada lisää asukkaita ja työpaikkoja.
Kesäaikana on mahdollisuus isojen pohdintojen lisäksi katsoa pienempiä juttuja, kuten työpöydän siivous. Sen aika on sitten juuri ennen lomille siirtymistä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmän tapaaminen, jonka jälkeen mediahaastattelu. Iltapäivällä maakuntajohtajan vahdinvaihtotilaisuus sekä sen jälkeen kokous yhteismaan hankinnasta. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai: Aamupäivällä sote-asioita. Iltapäivällä johtoryhmän suunnittelupäivä.

Keskiviikko: Aamulla tonttikaupan kauppakirjan allekirjoitus. Iltapäivällä mahdollisesti maakuntauudistuksen ohjausryhmä (saattaa peruuntua).

Torstai: Toimistopäivä.

Perjantai: Juhannusaatto.

Hyvää juhannusviikkoa kaikille!

Lisää uusi kommentti