• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Oppia pohjoisesta

Olin viime viikon lopulla vuosilomalla ruskaretkellä Inarissa. Saariselällä olikin melkoinen sutina, kun luontomatkailijat olivat kokoontuneet maisemia ihailemaan. Tunturissa, Urho Kekkosen kansallispuistossa oli väljempää ja autiotuvalle mahtui hyvin yöpymään. Saariselän kannalta on harmi, että ruskasesonki kestää vain kolme viikkoa.

Matkailussa kuulemma näkyi yleinen taloustilanne ja venäläisten matkailijoiden vähyys. Tästäkin huolimatta Inarin kunta on rohkeasti rakentamassa Kaunispään rinteelle uutta loma-asuntoaluetta. 72 uutta tonttia on valmistumaisillaan ja niitä tarjotaan ostettavaksi 70.000-90.000 euron hintaan. Myös uusille hotelleille on kaavoitettu alueita.

Sama rohkeus on nähtävissä muissa Lapin matkailukohteissa. Tulevaisuuteen uskotaan.

Saariselän Kaunispään uusi alue laittoi miettimään, millaiset mahdollisuudet Pyhtäällä, vaikkapa Munapirtin Verssolla on tarjota loma-asumisen elämyksiä verrattuna Saariselkään. Meillä ei ole tuntureita eikä Urho Kekkosen kansallispuistoa vieressä. Mutta, meillä on vieressä kaksi kansallispuistoa, upea merimaisema ja kaunis luonto. Suurin vahvuutemme kuitenkin on sijainti. Reilu tunti Helsingistä autolla. Saariselälle saa matkustaa lentokoneella odotuksineen ja kenttäkuljetuksineen 3-4 tuntia. Juna+auto vie noin 16 tuntia, autolla ajaen muutaman tunnin vähemmän. Ei sitä kovin monta kertaa kuukaudessa tule matkustaneeksi, ei edes vuodessa. Pyhtäällä voi käydä vaikka päivittäin!

Uskon, että moni mieluummin laittaa rahansa kiinni kohteeseen, jota voi aktiivisesti hyödyntää, eikä makuuta tyhjänpanttina suurta osaa vuodessa. Tässä Versson mahdollisuus.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Yritystapaaminen Helsingissä.

Tiistai: Aamulla Cursorin hallitus. Iltapäivällä Kymenlaakson kuntajohtajien kokous. Illalla sidosryhmätilaisuus Helsingissä.

Keskiviikko: Aamupäivällä kaavoituksen viranomaisneuvottelu Kouvolassa. Illalla elinkeinotoimikunta.

Torstai: Asioiden valmistelua toimistolla.

Perjantai: Koko päivän kaavoituksen viranomaisneuvotteluja.


Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Purolantien varrella meinaa päästä hengestään jo nykyiselläkin liikennemäärällä. Kevyen liikenteen väylän rakentaminen ennen mitään raskaan rakennusliikenteen vuosikausia kestävää rallia olisi tosi mukava juttu. Yritetään pitää nämä tulevatkin veronmaksajat hengissä, jooko?