• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Opettamisesta oppimiseen

Opetus on (sekin) ollut isossa murroksessa. Maaginen sana ”digitalisaatio” on löytänyt tietä koulumaailmaan siinä, minne muuallekin. Samalla vuosien aikana opettajien rooli on muuttunut. Lainsäädäntö on leikannut opettajien kasvatuksellista työkalupakkia yhä pienemmäksi. Samalla uudet menetelmät ja tekniikka ovat muuttaneet painopisteen opetuksesta oppimiseen.

Oppimisen käyttöön on tullut yhä mielenkiintoisempia työkaluja. Sähköiset liitutaulut, smart boardit ovat jo arkipäivää. Tietokoneluokista on siirrytty tablettien käyttöön. Koululaisten älypuhelimet ovat nekin valjastettu osaksi oppimisympäristöä. Sähköiset oppimisalustat tuovat syvyyttä työkalujen käyttöön ja tekevät oppimisesta mielenkiintoista, jopa hauskaa.

Se iso muutos, mikä opetuksessa on tapahtunut, hyödyntää näitä uusia oppimisympäristöjä; opettaja ei enää paukuta luokan edessä vuosilukuja ja faktoja oppilaiden päähän, vaan hän valmentaa oppilaita ottamaan selvää ilmiöistä ja niiden merkityksistä. Toki muutos voisi olla periaatteessa mahdollinen ilman digitalisaatiota, mutta tehokkuus olisi kaukana digiajan mahdollistamasta. Voit itse miettiä, kuinka näppärää ja tehokasta on hakea jotakin ajankohtaista tietoa Suuresta Tietosanakirjasta (onkohan näitä enää kenelläkään?) verrattuna googlaamiseen ja Wikipediaan.

Ihmisten elämän ja työelämän taitoihin kuuluu entistä vahvemmin yhteinen ongelmanratkaisu sekä vuorovaikutus. Meillä Pyhtäällä koulut ovat digiajan eturintamassa valmentamassa nuoria pyhtääläisiä näihin taitoihin.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin tapaaminen Keihässalmen kaavoituksen merkeissä. Iltapäivällä kehityskeskustelu.

Tiistai: Vierailu Odensen drone-testikeskuksessa Tanskassa.

Keskiviikko: Aamulla sisäinen palaveri Pyhtäänlinnaan liittyen. Iltapäivällä asioiden valmistelua.

Torstai: Aamulla vierailu Sotek-säätiöllä. Iltapäivällä kehityskeskustelu. Illan suussa Attendon yhteistyöryhmä.

Perjantai: Vuosilomapäivä.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti