• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Nuorissa tulevaisuus

Muutama vuosi sitten nuorten asiat olivat vahvasti esillä niin valtakunnan tasolla kuin paikallisesti. Huolta kannettiin nuorten syrjäytymisestä. Aiheesta, onhan sivuraiteelle joutunut nuori paitsi iso kustannus yhteiskunnalle myös inhimillinen tragedia nuorelle itselleen. Jopa 50000 nuoren laskettiin olleen työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella.

Onko muutamassa vuodessa tapahtunut kehitystä ja jos on, niin mihin suuntaan? Nuorisotyöttömyys on kasvanut muun työttömyyskehityksen siivellä. Ilmiö ei ole jättänyt pyhtääläisiä nuoria rauhaan. Meilläkin nuorten työttömyys on noussut, jopa enemmän kuin valtakunnan trendi.

Tärkeitä askelia nuorten elämän suuntaamisessa ovat peruskoulun viimeiset vuodet, jolloin opiskelupolun jatko hahmottuu. Jos tässä vaiheessa syntyy ”antaa mennä vaan”-meininki, on myöhemmin tilannetta vaikeampi korjata. Saranavaihe, eli siirtyminen peruskoulusta lukioon tai ammattioppilaitokseen luo pohjaa hyvälle elämälle. Lukiosta usein siirrytään jatko-opintoihin ja ammattioppilaitos tarjoaa hyvän pohjan työelämään siirtymiselle. Näitä polkuja kulkemaan nuoria on kannustettava.

Kunta on osaltaan tehnyt paljon työtä nuorten tulevaisuuden eteen, lähtien varhaiskasvatuksesta, peruskoulusta ja nuorisotyöstä. Lisää on tehtävä. Tärkeintä kuitenkin on kodin luoma turva ja rajojen asettaminen. Vanhemmuutta ei voi ulkoistaa yhteiskunnalle.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä lentopaikka-asiaa, jonka jälkeen palaveri kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus..

Tiistai: Aamulla tapaaminen liittyen Kaakkois-Suomen ja Venäjän yhteistyön rahoitusmahdollisuuksiin. Tämän jälkeen Kymenlaakson maakuntauudistuksen ohjausryhmä. Iltapäivällä Kymenlaakson kuntajohtajien työkokous.

Keskiviikko: Aamupäivällä esimiespäivän valmistelua. Iltapäivällä Pyhtään vanhus- ja vammaisneuvoston kokous. Illalla tarkastuslautakunta.

Torstai: Aamulla yrittäjäaamukahvit klo 8. Tämän jälkeen Pyhtään 670-vuotisjuhlallisuuksiin liittyvä suunnittelukokous. Puolilta päivin tapaaminen Kotkan kehittämisjohtajan kanssa. Ilalla lentopaikka-info/keskustelutilaisuus Huutjärven koululla klo 18.

Perjantai: Aamupäivällä Carean kuntakokous Haminassa..

 

Hyvää viikkoa kaikille!

 

Lisää uusi kommentti