• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

NUORILLE VAPAAEHTOISESTI

Viime lauantaina avattiin Pyhtäälle uusi nuorten kokoontumispaikka, Salkkari. Kävin avajaisissa. Olin vaikuttunut, miten mainio paikka nuorille on synnytetty. Erityisen vaikuttunut olin siitä, että suurimmaksi osaksi paikka on luotu vapaaehtoistyöllä Kotipaikka Pyhtää ry:n aktiivien toimesta. Vaikuttavaa oli myös se, että kalustus on käytännössä koottu lahjoituksista; huonekaluja, keittiökoneita, tietokoneita, pelikonsoleita, taulutelevisioita sekä laajakaista- ja viihdepalveluita. Minulle tuli hyvä mieli siitä, että löytyy niin paljon ihmisiä, jotka ovat valmiit satsaamaan yhteiseen hyvään nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamiseksi. Tämä on yhteisöllisyyttä ja yhteistä välittämistä parhaimmillaan.

Huutjärven koulun yhteydessä on ollut nuorisotila, mutta esimerkiksi nuorisovaltuusto on kertonut, että nuoret eivät mielellään tule ’työpaikalle’ viettämään vapaa-aikaa. Tämän vuoksi uskon ja toivon, että uudelle toiminnalle on kysyntää ja että nuoriso ottaa Salkkarin harrastuspaikakseen. Harrastus voi olla myös kavereiden tapaamista, hengailua, ilman sen kummempaa ohjelmaa.

Kiitos kaikille vapaaehtoistyötä tekeville arvokkaasta panoksesta nuortemme hyväksi! Kotipaikka Pyhtää ry kaipaa lisää ohjaajia porukkaansa, jotta Salkkarin aukioloaikoja voidaan lisätä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmä, sitten E18 Siltakylän liittymään kauppakeskittymän suunnittelutapaaminen. Iltapäivällä Sika-Siisti Pyhtää projektikokous. Illalla kunnanvaltuuston kokous.

Tiistai: Aamupäivällä tapaaminen Loviisan kaupunginjohtajan kanssa. Iltapäivällä yritystapaaminen.

Keskiviikko: Aamulla yritystapaaminen liittyen terveyspalvelujen kehittämiseen. Iltapäivällä Seutuvaltuusto

Torstai: Aamupäivällä Kymenlaakson valmius- ja turvallisuusfoorumi.

Perjantai: 3D-tulostus opetuksessa, kansallisen hankkeen ohjausryhmä Helsingissä.

 

Hyvää alkanutta (kalenteri-)kevättä kaikille!

Olli

Kommentit

Nuorisotalo Salkkari sijaitsee "Salen talossa" taksiaseman takana on sisäänkäynti. Linkistä valokuvia Salkkarin avaisista: http://pyhtaalainen.blogspot.fi/2013/03/salkkarin-avajaiset.html
Kuulin, että nuoriakin oli ollut hyvin paikalla. Hieno juttu!
Kaikenkaikkiaan avajaisissa kävi noin 60 vierailijaa, joista noin 40 oli nuoria. Mukavat avajaiset! Kiitos kaikille paikalla olijoille! Tosiaan tarvitsemme lisää ohjaajia joukkoomme. On erittäin harmillista pitää näin hienoa tilaa auki vain lauantaisin. Jos sinua kiinnostaa tehdä töitä edes silloin tällöin nuorten parissa, ota rohkeasti yhteyttä!
Jaana ja Jukka ovat tehneet aivan upean työn! Samalla on osoitettu sosiaalisen median voima yhteisöllisessä tekemisessä. Pyhtäällä tehdään pieniä ihmeitä!