• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Nuoret mukaan

Yhteiskuntamme suurimpia uhkia on nuorison osan jääminen vailla opiskelu- tai työpaikkaa. Nämä nuoret syrjäytyvät normaalista elämänmenosta. Kun on pidempään pois tavallisesta elämästä, kynnys sinne pääsemiseksi kasvaa. Pysyvä syrjäytyminen on inhimilliseltä kantilta surkeaa. Joutuu kieltäytymään monesta mukavasta asiasta vain sen tähden, ettei ole edellytyksiä, kuten rahaa, päästä osalliseksi hyvästä. Yhteiskunnan kannalta nuoren syrjäytyminen on myös tragedia. Suomessa vanhoja ihmisiä suhteessa koko väestöön on yhä enemmän ja tarvitsemme lisää työn tekijöitä maksamaan kasvavia vanhustenhuollon kustannuksia. Syrjääntynyt nuori ei osallistu näihin talkoisiin vaan päinvastoin lisää yhteiskunnan kustannustaakkaa.

On siis kaikkien kannalta tärkeää saada kaikki nuoret mukaan joko opiskelemaan tai töihin. Pyhtäällä olemme päättäneet luoda nuorille helpon tavan saada työn tekemisen kokemuksia. Alkuvuonna käynnistämme Work Pilots -palvelun, jossa työn tarjoajat ja nuoret kohtaavat. Work Pilots on eräänlainen kauppapaikka, josta löytyy tarjottavat työtehtävät (tyypillisesti muutaman tunnin mittaiset). Työn tarjoajina voivat olla pyhtääläiset yritykset, yhdistykset tai kotitaloudet. Sieltä myös löytyvät nuoret, jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan taitojaan erilaisissa töissä ja saada arvokasta työn teon kokemusta.

Tulemme tiedottamaan toiminnan käynnistymisestä nyt alkuvuonna. Kannustan pyhtääläisiä yrityksiä, yhdistyksiä ja kotitalouksia rohkeasti mukaan tarjoamaan nuorille työtehtäviä. Tekemätöntä työtä varmasti riittää!

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Päivällä asioiden valmistelua. Iltapäivällä Pyhtään Suomi100-työryhmän kokous.

Tiistai: Aamupäivällä työpaja yrityksen kehittämisestä. Iltapäivällä Seutuvaliokunnan työpaja.

Keskiviikko: Aamulla data center-myynnin tilannekatsaus.

Torstai: Aamupäivällä viranomaisneuvottelu Versson osayleiskaavasta.

Perjantai: Asioiden valmistelua konttorilla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti