• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Mulle kaikki, heti.

Kunnalla on vaikea tehtävä. Sen on toteutettava toiminnassaan tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua. Kunnan viranhaltijoiden pitää toiminnassaan olla objektiivisia, mikä tarkoittaa asiallisuutta ja puolueetonta toimintaa. Nämä ovat hyviä periaatteita. Sinänsä niiden toteuttaminen ei ole vaikeaa.

Meitä on moneksi. Suurin osa ihmisistä ymmärtää, mitä voidaan kohtuudella vaatia yhteiskunnalta (ja kunnalta). Ei ole ylitsepääsemätöntä täyttää näiden ihmisten toiveet kunnan palveluiden osalta. Sitä paitsi, demokratia pelaa pääsääntöisesti enemmistön ehdoilla, eli juuri tämän porukan. Mutta sitten on näitä ’mulle kuuluu kaikki’ -ihmisiä. Jos viranhaltija ei kohtuudella pysty lupaamaan kaikkea, mihin kyseinen henkilö mielestään on oikeutettu, ollaan jo vaatimassa viranhaltijan, tämän esimiehen tai kunnanjohtajan erottamista, uhkailujen saattelemana.

Jos kunta (eli muut asukkaat) kustantaisi kaikkien näiden mulle-kuuluu-kaikki -ihmisten halut, olisi tasapuolisuuden nimessä kaikille muillekin kuntalaisille suotava samat edut. Taitaisi veroaste ponnahtaa toisiin svääreihin.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäiväksi Helsinkiin, jossa yritystapaaminen.

Tiistai: Asioiden valmistelua toimistolla.

Keskiviikko: Aamulla viranomaisneuvottelu. Iltapäivällä seudun markkinointitilaisuus Helsingissä.

Torstai: Puolilta päivin tapaaminen Siltakylä kauppakeskittymään liittyen. Iltapäivällä Cursorin järjestämä elinvoimaisuus-keskustelutilaisuus.

Perjantai: Aamulla Kauppakamarin tilaisuus tulevaisuuden työstä. Iltapäivällä työpaja Pyhtään markkinoinnista.


Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Kiitos