• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Moottoritie on kuuma

Jokainen, joka ajelee Pyhtään ja Kotkan suunnasta kohti Helsinkiä, huomaa, että tietyöt ovat menossa, Suomen historian toiseksi suurin tiehanke, moottoritie E18, välillä Koskenkylä-Pyhtää-Kotka, on rakenteilla. Voisi sanoa, että on sitä odotettu, mutta toisaalta maa on täynnä tie-ja rataosuuksia, jotka kaipaavat suurremonttia, jota vain ei kuulu. Meidän pitää siis olla tyytyväisiä. E18 taisi olla ainoa tiehanke, joka aivan erikseen mainittiin edellisen hallituksen ohjelmassa.

Rakennustyöt tarjoavat työtä parhaimmillaan monelle sadalle ihmiselle suoraan ja välillisesti vielä suuremmalle joukolle. Juuri kuulin, että pitäisi löytyä suuri lounaspaikka, jossa tien tekijät voisivat käydä syömässä. Toivottavasti joku täkäläinen ihminen osaa tuon ongelman ratkaista ja ottaa rahat kotiin. Itselläni on tuttavapiirissä pari yrittäjää, jotka aikoinaan tulivat Loviisan ydinvoimala-työmaalle ja laittoivat sinne rautakaupan. Pikkurahan puutetta ei kavereilla ole sen jälkeen ollut.

Moottoritie on Pyhtäälle mahdollisuus. Kuntamme alueelle tulee neljä eri liittymää, jotka toki kuntalaisille kai noin millin verran maksavat, mutta tulopuolelle syntyvät paljon suuremmat odotukset. Meillä on jo nyt Kirkonkylän alueella yritystontteja ja Siltakylään tehdään kovalla vauhdilla kaavaa, joka mahdollistaa uusien yritysten tulon. Myös Ahvenkoskella ja Kotkan rajan liittymien alueella on virinää.

Olen ensi vuoden budjettiehdotukseen laittanut nimenomaan E18 ympärille rakentuvaa markkinointirahaa. Käytämme sitä yhdessä Cursor Oy:n kanssa, joka toivottavasti kykenee saamaan projektin pystyyn. E18 on loistava tilaisuus nostaa kuntamme profiilia. Voimme korostaa olevamme moderni, nuorekas ja iskukykyinen kunta, joka ajattelee omilla aivoillaan.

E18 voi myös parantaa kuntahenkeä ja yhteen kuulumisen tunnetta. Ajattelen, että jokainen voi, vaikka tämän palstan kautta, osallistua ideointitalkoisiin. Siitä vaan positiivinen mieli esiin ja aivonystyrät rullaamaan! Täällä ideat luetaan ja noteerataan.

Tällä viikolla

Maanantai: Aamulla johtoryhmässä budjettia ja muuta sälää. Hallituksen budjettikokous on 28 marraskuuta ja valtuuston 19 joulukuuta. Iltapäivällä terveydenhuoltoa.

Tiistai: Aamulla klo 9.00 Huutjärven koululla siistijöiden kanssa kaffet ja palaveri. Alkuip yrityskäynti Timo Teippiin ja sieltä Cursorin hallitukseen.

Keskiviikko: Konttoritöitä ja mielenkiintoinen Venäjä-asiantuntijan tapaaminen.

Torstai: Keskuskauppakamarin kuntaseminaari, mutta näyttää siltä, että budjettikiireiden takia en ehdi mukaan. Harmi, jos niin.

Perjantai: Cursor-asioita ap, ip tapaaminen Haminan elinkeinojohtajan kanssa

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Kommentit

Kun moottoritien liittymien uusia yrittäjiä kartoitetaan olisi oikeus ja kohtuus selvittää nykyisten pyhtääläisten yrittäjien halukkuus siirtyä/laajentaa toimintaansa ko alueille. Muuttaahan uusi tie huomattavasti asiakasvirtoja esim Siltakylän alueella.
Olisipa kiva, jos tulevasta moottoritiestä olisi Pyhtään sivuilla kartta, edes Pyhtään alueelta. Linkit verkosta löytyviin karttoihin auttaisivat myös hiukan. - Pysyisi tällainen 30 vuotta kesälomarahansa Pyhtäälle tuonutkin paremmin ajan tasalla, tulevasta.
Täältä löytyy karttoja: http://www.kohava18.info/yleis/h4/vt7_ysraportti_osa_3_yleiskartat.pdf Tämän karttasivun linkin voisi hyvin laittaa myös kunnan karttojen sivulle? Ja tietoja: http://www.kohava18.info/yleis/h4/index.html