• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Mistä Pyhtää tunnetaan?

Oletko kiinnostunut jostakin tuotteesta, palvelusta tai esimerkiksi kunnasta? Jos olet, tiedät siitä jotakin. Miten voisitkaan olla kiinnostunut jostakin, mistä et tiedä mitään.

Tuotemarkkinoilla on opittu ”brändäämään” tuotteet. Brändi on lupaus siitä, mitä tuote käyttäjälle tarjoaa. Brändi kuvaa myös mainetta, miten lupaus on lunastettu. Lupaukseen liitetään tuotemerkki, josta ihmiset sitten osaavat erottaa kilpailevat tuotteet ja niiden maineet toisistaan. Jokaisen auton keulassa ja perässä on automerkin logo. Logo kertoo, mikä tuote on kyseessä, mutta siihen yhdistyy myös kaikki se mielikuva, joka ihmisillä on tuotteesta ja sen maineesta.

Tunnistamme monet maailman merkittävät seudut tai kaupungit ”logoista”. Nämä ovat yleensä ihmisen tekemiä rakenteita tai rakennuksia. Eiffel-torni, Colosseum, Big Ben, Vapaudenpatsas. Kun näemme kuvan näistä tiedämme heti, mistä on kyse.

Mistä Pyhtää tunnetaan? Rehellisesti sanoen, yli 100 km päästä ei juuri mistään. Joku tuntee punaiset kivet moottoritien varrella, toinen Kaunissaaren, kolmas tietää lentopaikkahankkeen, neljäs ”Suomen ulkoistetuimman kunnan”.

Pitäisiköhän meillä olla oma Eiffelimme, jonka kautta voisimme Pyhtään mainetta levittää? Mikähän tämä voisi olla?

 

PS. Viime viikolla ei viikkopäiväkirjani ilmestynyt lomani vuoksi. Alla kuitenkin jälkikäteen viikko-ohjelmani.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen valtuustoseminaarin valmistelua. Iltapäivällä tapaaminen kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamulla Kymenlaakson sote-kuntayhtymän perustamisen ohjausryhmä Haminassa. Sen jälkeen kunnan johtoryhmän strategiapäivä, jossa hahmotetaan tulevan vuoden painopisteitä ja kehitystä.

Keskiviikko: Aamupäivällä Turvallisuuskomitea vierailulla Kymenlaaksossa; alustus Kymenlaakson valmius- ja turvallisuusfoorumista Kouvolassa. Iltapäivällä palaveri FH Investin kanssa Pyhtäänlinnan tilanteesta.

Torstai: Helatorstai.

Perjantai: Vuosilomapäivä.

 

Viime viikolla ohjelmassa oli:

Maanantai: Vuosilomapäivä.

Tiistai: Vappupäivä.

Keskiviikko: Asioiden valmistelua konttorilla.

Torstai: Aamulla datakeskus-tilannapalaveri Cursorin kanssa. Puolilta päivin lentopaikkaan liittyvä tapaaminen. Iltapäivällä viestintätiimin kokous.

Perjantai: Kunnanviraston siivouspäivä ”kohti paperitonta toimistoa”.

 

Hyvää helatorstai-viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti