• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Mistä kasvua?

Valtakunnan hallitus on käynnistänyt työnsä. Suuret odotukset kohdistuvat siihen, mistä löytyy yrityksille kasvua ja mahdollisuuksia palkata uusia työn tekijöitä. Pyhtää on tässä suhteessa Suomen kanssa samassa veneessä. Meillä on paljon hyviä yrityksiä kunnassamme, mutta mistä löytyvät kasvuhalukkaat yritykset ja yrittäjät? Kasvun kannustimet ovat vähän hakusessa. Jos nykyinen toiminta tuo yrittäjälle toimeentulon kohtuulliseen elämään, miksi ottaa lisää riskiä ja vaivaa kasvuun? Uusien asiakkaiden hankkiminen (eli myyntityö) on työlästä, uusien tuotteiden kehittäminen kallista, toiminnan laajentaminen maksaa ja uusien työntekijöiden palkkaaminen on riskialtista - mikäli työntekijöitä ylipäätään löytyy.

Yllä olevat eivät ole minun sanojani, vaan olen keskustellut useiden, myös Pyhtäällä toimivien yrittäjien kanssa. Riski laajentumisesta ei vastaa sitä mahdollista palkkiota, joka kasvun myötä lisääntyvänä tulona syntyy.

Pyhtään kunnan roolina on luoda yrittäjille hyvät toimintaedellytykset niillä keinoin, jotka ovat käytettävissämme. Näitä ovat ripeä kaavoitus, nopeat lupaprosessit ja mahdollisuus olla mukana kehitysprojekteissa. Tärkeää on meidän kunnan palveluksessa olevien palveluasenne. Haluamme olla kannustamassa yrityksiä kasvuun, emme jarruttamassa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin Helsinkiin, jossa iltapäivällä neuvottelu sopimusasioista.

Tiistai: Aamulla jakokunta-asioita. Iltapäivällä Kaakon Elokuvakomission ohjausryhmä.

Keskiviikko: Aamulla kiinteistölahjoituksen vastaanotto. Puolilta päivin neuvottelu Kotkan opetustoimen kanssa. Iltapäivällä tonttimarkkinointikampanjan ohjausryhmä.

Torstai: Helsingissä, jossa mm. kuntajohtajien hallitus.

Perjantai: Aamulla neuvottelu kaavoituksesta, jonka jälkeen yritystapaaminen. Iltapäivällä Kymenlaakson kuntajohtajien kokous.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli