• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Miksi olemme?

Matkatessani Suomen teitä tullessani jollekin paikkakunnalle, vaikkapa Sonkajärvelle, herää kysymys: Miksi Sonkajärvi on olemassa? Tai Parkano. Tai Loimaa. Tai Muhos.

Yhtä lailla voimme kysyä, miksi Pyhtää on olemassa. Tai Kotka.

Tämä miksi-kysymys - tai oikeastaan vastaus siihen - luo merkityksen mille tahansa asialle, on sitten kysymys paikkakunnasta, palvelusta tai tavarasta. Kyseessä on asian sielu, perimmäinen tarkoitus olemassaololle. Menestyvät alueet, tuotteet ja palvelut ovat osanneet erottautua muista luomalla itselleen merkityksen miksi-kysymyksen kautta. Ilman miksi-kysymystä meillä olisi vain palveluja tai tuotteita, jotka ovat tehdyt laadukkaasti tai halvalla tai asiakasystävällisesti tai muuten. Mutta merkitys, tunneside jäisi puutteelliseksi.

Pyhtäällä on mietitty olemassaolon tarkoitusta. Olemme kirjanneet kunnan tarkoituksen ’luoda edellytykset hyvälle elämälle ja yrittäjyydelle’. Tämä ei vielä tee Pyhtäästä sen innostavampaa tai kiinnostavampaa kuntaa. Mutta, kun vielä on todettu, että Pyhtäällä uskotaan olemassa olevien toimintatapojen haastamiseen ja rohkeuteen hakea uusia avauksia kuntalaisten elämän parantamiseksi, ollaankin jo kiinnostavalla uralla.

Seudullamme on tarve selkeämmin tuoda esiin seutumme sielu; miksi Kotkan-Haminan seutu on olemassa. Kun tähän saamme innostavan vastauksen, ollaan hyvällä tiellä seudun vetovoiman kasvattamisessa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Iltapäivällä Versson projektitapaaminen. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai: Puolilta päivin E18-taideteoksen rahoitusneuvottelu. Iltapäivällä Cursorin hallitus, jonka jälkeen tuulivoimakaavoituksen työkokous.

Keskiviikko: Suunta2015-seminaari Haminassa.

Torstai: Aamupäivällä itäisen Suomenlahden venematkailun kehittämisprojektin kokous. Puolilta päivin seutuvaltuusto.

Perjantai: Aamulla Kymenlaakson valmius- ja turvallisuusfoorumi Kouvolassa. Puolilta päivin Elfbrandtin talon käyttöä koskeva kokous. Iltapäivällä viestintätiimi, jonka jälkeen yritystapaaminen. Illalla Pyhtään ja Kotkan yrittäjien juhla Pyhtäällä.


Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

Ollille terveiset: torstaina on seutuvaliokunta.