• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Matkamessuilla

Kävin viikonlopulla Helsingissä Matkamessuilla. Messuilla kotimaiset ja ulkomaiset matkakohteet toivat esille parhaita puoliaan ja matkanjärjestäjät omia palveluitaan. Samasta hallista löytyi kohteita Kilpisjärveltä Hankoon ja Virosta Australiaan. Kaikki kohteet eivät kuitenkaan olleet mukana. Oma seutumme päätti olla menemättä, myös moni muu.

On kiinnostavaa pohtia tämänkaltaisten messujen merkitys nykymaailmassa. Tietoa ja ideoita etsitään verkosta ja ”kaikki” tieto on napin painalluksen päässä. Matkojen varaus on siirtynyt valtaosin verkkoon. Tästä huolimatta ihmisiä oli messukeskuksessa fiilistelemässä. Niin, kenties juuri fiilistelemässä, hakemassa matkakuumetta. Samanlaiseen tunnelmaan ei ehkä pääse tietokoneruudun ääressä. Kokeneemmat messukonkarit tosin kertoivat, että ihmisiä oli menneitä vuosia vähemmän.

Vaikka palvelutarjontaa on valtavasti siirtynyt nettiin, on fyysisellä ihmisten kohtaamisella edelleen merkityksensä. Palvelut on suunniteltava niin, että netin lisäksi löytyy täydentäviä ihmisten välisiä palvelukokemuksia. Nämä eivät ole välttämättä samoja kuin vanhat palvelut. Tässä meille palvelutoimialoilla työskenteleville pohdintaa ja mahdollisuuksia.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Tämän jälkeen illan valtuuston iltakoulun valmistelua. Illalla valtuuston iltakoulu pääaiheinaan elinkeino- ja palvelustrategiat.

Tiistai: Aamulla kehityskeskustelu. Iltapäivällä Versson kylpylähotellihankkeeseen liittyvä kokous.

Keskiviikko: Helsinki-päivä.

Torstai: Aamupäivä asioiden valmistelua toimistolla. Iltapäivällä kehityskeskustelu.

Perjantai: Aamupäivällä yritystapaaminen. Iltapäivällä juoksevien asioiden hoitoa toimistolla.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti