• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Maailman mukavin taidenäyttely

Minulla oli miellyttävä tilaisuus osallistua viikonlopun molempina päivinä Pyhtään taideseuran näyttelyyn Timo Teipin Navetassa. Kävijöitä oli taas kerran paljon, eikä mikään ihme. Täysin objektiivisin perustein näyttelyä voi kutsua maailman mukavimmaksi alallaan. Perustelen seuraavasti:

Ensinnäkin Navetta on mitä loistavin autosomistamo, mutta myös bilepaikka ja nyt tajusin sen soveltuvuuden taidenäyttelyille. Halli on siisti, persoonallinen, korkea ja siellä on isot ikkunat. Suurissa taidehalleissa on usein se ongelma, että ne ovat lattiapinta-alaan nähden matalia, valoakin puuttuu, monesti ikkunoita ei ole juuri ollenkaan.

Toiseksi. Nähtävänä oli paljon. Vaikka Pyhtään taideseurassa ei taida juurikaan olla ammattimaalareita, ei se tasoon vaikuta ollenkaan. Lisäksi minulle kerrottiin, että moni taitelija on kehittynyt valtavasti viime vuosien aikana.

Kolmanneksi: Navetassa on persoonallinen atmosfääri. Sen tekevät paikan haltijat, Timo ja Terhi. He saavat yrittämisen kuulostamaan hauskalta. Aina kun Navetassa pistäytyy, palautteena ei ole marmatusta eikä marinaa, vaan ideoita siitä, mitä kannattaisi tehdä. Sellainen on hyvä elämänasenne ammatissa missä hyvänsä.

Neljänneksi: Kaikki eivät ole taiteesta hirveän kiinnostuneita. Navetan näyttelyyn saattoi tulla yhtä hyvin tapaamaan tuttuja, juomaan kahvia ja vaihtamaan kuulumisia. Navetan tapahtuma on juuri sellaista yhteisöllisyyttä, jota tarvitaan Suomen jokaisessa kunnassa.

Onnittelut hienosta jutusta Pyhtään taideseuralle, Timolle ja Terhille ja kaikille muille, jotka laittoivat hienon tapahtuman pystyyn.

Vastaus:

Sorella Silvala-Jokinen kysyi e-18 tien hyödyntämistä Pyhtään näkökulmasta. Luulen, että tarkoitat Cursorin ja yrittäjien ym. yhdessä tekemällä työllä Pyhtään elinkeinostrategiaa. Sitä työtä tässä jatketaan ja apuna Cursorista on Jouko Luode. Maailman muuttuu vain kovin nopeasti. Kirkonkylään kaavoitettiin perinteisiä yritystontteja ja nyt kysyntä kohdistuu kaupan palveluihin. Mutta hyvä, että on säpinää.

Tällä viikolla:

Maanantaina: Johtoryhmä aamulla, iltapäivällä yhteistyötoimikunta, illalla hallitus, jossa tilinpäätös ja kunnanhallituksen ehdotus valtuustolle kuntarakenneuudistuksesta.

Tiistai: Aamulla E-18, ip Mäntyrinne.

Keskiviikko: Kuntaseminaari Helsingissä.

Torstai: Puheenvuoro E-18 seminaarissa.

Perjantai: Konttoripäivä.

 

Hauskaa viikkoa kaikille!

 

Kommentit

Kiitos kun kävit. Hyvin onnistui kuvasikin ;-) http://pyhtaalainen.blogspot.com/