• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Lisää ihmisiä Pyhtäälle

Parempi otsikko voisi olla ”Lisää ihmisiä Kymenlaaksoon”. Kymenlaakson väestö pienenee kovaa vauhtia. Vuodessa väki vähenee 1500-2000 ihmisellä. Noin puolet tästä selittyy sillä, että ihmisiä kuolee enemmän kuin syntyy. Toinen puoli on muuttotappiota kasvukeskuksiin.

Lähes kolmannes Kymenlaakson väestöstä on jo eläkeläisiä. Kun vielä lisätään korkea työttömyys, on työssä käyvillä kova rasite huolehtia kunnallisten palveluiden rahoituksesta. Tilannekuva on jokseenkin sama tarkasteltaessa omaa seutukuntaamme, Kotkan-Haminan seutua.

Aika synkkää.

Katsotaan asiaa positiiviselta kannalta. Seudullamme on viime vuosina toteutettu tai toteutumassa miljardiluokan investoinnit. Yritykset uskovat seutuumme ja sen tulevaisuuteen. Tämä luo vahvan pohjan seutumme kasvulle.

Kasvun esteenä ei olekaan se, etteikö tänne olisi investointivalmiuksia. Yrityksillä on nimittäin ongelma: he eivät saa palkatuksi ammattitaitoista työvoimaa. Kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. On pakko hakea osaajia seutumme ulkopuolelta. Tässä Pyhtään toimet ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Olemme suunnanneet tiedotusta Pyhtään mahdollisuuksista erityisesti pääkaupunkiseudun suuntaan. Olemme kertoneet laadukkaasta asumisesta, hyvin toimivista peruspalveluista sekä harrastusmahdollisuuksien runsaudesta. Pyhtää on pääkaupunkiseudun vaikutusalueella. Sen kertoo jo tilasto: Pyhtäältä pendelöidään pääkaupunkiseudulle töihin enemmän kuin Haminaan ja Kouvolaan yhteensä. Me pystymme tarjoamaan nyt pääkaupunkiseudulla asuvalle perheelle suomalaisen unelman toteutumisen (80% suomalaisista haluaisi asua suuren kaupungin reunamilla, pikkukaupungissa tai taajamassa, tai maaseudun haja-asutusalueella). Samalla pystymme tarjoamaan tämän perheen lapsille parhaan kasvualustan.

Toivottakaamme pääkaupunkiseudulta tänne muuttavat lämpimästi tervetulleiksi uusiksi pyhtääläisiksi. Ja pyyntö kaikille nykyisille pyhtääläisille: kertokaa elämästä Pyhtäällä omissa verkostoissanne, vaikkapa jakamalla sosiaalisessa mediassa munpyhtää.fi -linkkiä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Sen jälkeen asioiden työstämistä toimistolla. Puolilta päivin yrittäjätapaaminen. Iltapäivällä palaveri Verssonkankaan osayleiskaavatyöstä.

Tiistai: Aamupäivällä asioiden valmistelua. Iltapäivällä kaavoituksen kuukausipalaveri.

Keskiviikko: Aamupäivä toimistolla. Iltapäivällä Cursorin hallitus. Valtuustoseminaarin hiomista.

Torstai: Aamulla asioiden valmistelua. Puolilta päivin uuden kunnanviraston suunnittelukokous.

Perjantai: Toimiston siivousta.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti