• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

LENTÄVÄ LÄHTÖ

Aloitin työt Pyhtään kunnanjohtajana elokuun ensimmäisenä päivänä. Heti seuraavana päivänä Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tulivat vierailulle Pyhtäälle. Tapasimme kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa presidenttiparin Stockforsin Patruunantalolla. Myös talon isäntäpari Reino ja Päivi Uusitalo olivat paikalla.

Kevyen lounaan yhteydessä keskustelimme paitsi Pyhtään asioista myös maailman menosta yleisemminkin. Presidenttiä kiinnosti erityisesti Suomenlahden vesien kunto.

Lounaan jälkeen Pyhtään kulttuurisihteeri Ilana Rimón johdatti arvovieraat  hyvällä otteella tutustumaan Stockforsin taidenäyttelyihin. Voimme pyhtääläisinä olla ylpeitä Stockforsin kulttuuritarjonnasta. Käykää ihmeessä katsomassa ja viekää vieraannekin sinne – presidenttikin tykkäsi.

Olimme etukäteen pohtineet, miten paljon kuntalaisia tulisi paikalle Huutjärven koululle tapaamaan presidenttiä. Varoitusaika oli lyhyt, kun presidentin kanslia antoi luvan julkistaa vierailu vain kaksi päivää aikaisemmin. Pyhtää näytti iloiset kasvonsa, kun reilusti yli 300 kuntalaista oli kyläkahveilla presidenttiparin kanssa.

Presidenttivierailun lisäksi ensimmäiset työpäivät ovat menneet jo ihan nyrkit savessa: yrittäjäyhteistyötä, kehitysprojektien eteenpäin viemistä, johtoryhmätyötä, kunnanhallituksen kokousvalmistelua. Taloustilannetta olen myös jo ehtinyt tuskastella, paineet budjetin ylityksiin ovat kovat. Median kanssa on viestitty uuden kunnanjohtajan viran aloittamisesta.

Uusi homma tuntuu hyvältä. Haastetta kyllä riittää. Meillä Pyhtäällä on mielestäni kolme erityisen tärkeää asiaa hoidettavana:

  1. Lisää työpaikkoja. Koko seutumme on rajusti kärsinyt teollisuuden rakennemuutoksesta ja meidän Pyhtäällä on kannettava kortemme kekoon uusien työpaikkojen synnyttämiseksi.
  2. Sosiaali ja terveyspuolen kustannusnousun hillintä samalla huolehtien palvelujen saatavuudesta ja laadusta. Väestö ikääntyy ja seniorikuntalaisille on tarjottava hyvä vanhuus heidän omista tarpeistaan lähtien (lainsäädännön normisto helposti rajoittaa viisasta tekemistä tällä alueella).
  3. Lasten ja nuorten asiat. Pyhtää on vireä kunta ja meillä on paljon lapsia, joiden päivähoidon on oltava kunnossa. Nuorten syrjäytymisen ehkäisy on valtakunnan ykkösasioita ja Pyhtäälläkin tärkeyslistan kärkipäässä.

Näiden asioiden lisäksi kalenteriin pukkaa paljon pieniä ja isojakin juttuja.

Palaan yllä esittämiini tärkeisiin kysymyksiin tarkemmin tulevissa viikkopäiväkirjoissa.

Esitän vielä kiitokseni edeltäjälleni Kari Häkämiehelle hienosta panoksesta Pyhtään kehittämisessä sekä tämän viikkopäiväkirja-tradition käynnistämisestä. Toivotan Karille menestystä uusissa tehtävissä Turussa.


Tällä viikolla ohjelmassa

Maanantai: Aamulla johtoryhmä, päivällä tapaaminen yrittäjän kanssa ja illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Helsingissä, jossa yrittäjätapaaminen ja kunnan johtamisen kehittämiseen liittyvä tapaaminen.

Keskiviikko: Sivistyspuolen läpikäyntiä. Käynti Huutjärven koululla. Iltapäivällä pidän alustuksen kunnan tilanteesta tarkastuslautakunnalle.

Torstai: Konttoripäivä. Iltapäivällä kunnanjohtajasta otetaan ’virallinen’ valokuva.

Perjantai: Saaristomarkkinat. Olen kunnan osastolla tavattavissa klo 11-13. Illalla markkinoiden avajaiset ja kutsuvierastilaisuus.

Lauantai: Saaristomarkkinat. Kunnan osastolla klo 11-13.

Sunnuntai: Huutjärven urheilukentän avajaiset klo 11. Pyhtään Harrastajateatterin näytelmän ’Kaikki vorot eivät tule varkaisiin’ ensi-ilta Purolan Svedebo:ssa klo 16.

Hyvää viikkoa ja loppukesää kaikille pyhtääläisille ja muille Pyhtään ystäville. Nähdään Saaristomarkkinoilla perjantaina ja lauantaina!

Kommentit

Hienoa että jatkat tätä viikkopäiväkirjaa!