• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

KUNTAJOHTAJAT KOOLLA

Viime viikolla pidettiin Espoossa vuosittaiset kuntajohtajapäivät. Tilaisuuden pääteemat liikkuivat julkisen talouden tilanteessa, kuntajohtamisessa sekä kunta- ja soteuudistuksessa. Lisäksi osallistuin elinvoiman johtamiseen liittyvään teemasessioon.

Päällimmäinen fiilis tilanteesta oli se, että viime vuoden kuntajohtajapäiviin verrattuna Suomen talousnäkymät ovat synkentyneet ja että uudistusten osalta puhuttiin lähes samoja asioita kuin vuosi sitten. Pelastuukohan Suomi?

Pieni Pyhtää ei pysty Suomea pelastamaan, mutta me voimme toimia mainiosti edelläkävijänä monissa asioissa, joissa iso organisaatio on jähmeä kääntymään. Meillä on kunnassamme jo nyt meneillään hienoja kehittämistoimia joka osastolla kuntalaisten palvelujen laadun parantamiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi. Me voimme näin toimien paitsi parantaa omia elämisen edellytyksiä myös tuupata pikkuisen vauhtia Suomen tulevaisuuden hyväksi.

Kuntarakenteiden osalta kunnanjohtajaporukka kritisoi kovasti uudistuksen valmistelua. On tietysti helpompaa kritisoida kuin vetää tätä vaikeaa uudistusta. Seuraava askel kuitenkin tulee olemaan kuntaliitosselvitykset. Pyhtää tullee lähtemään mukaan selvitykseen, jossa tarkastellaan Etelä-Kymenlaakson kuntarakenteita joko yhden tai kahden kaupungin mallin pohjalta. Selvitys toivottavasti konkretisoi mahdollisen kuntaliitoksen hyödyt ja haitat pyhtääläisille. Ensi vuonna olemme viisaampia. Sillä välin teemme hartiavoimin töitä palveluidemme ja organisaatiomme kehittämiseksi.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai:  Aamulla kunnan johtoryhmän kokous. Puolilta päivin Munapirtin matkailukohteen suunnittelun tilannekatsaus Cursorin kanssa. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamupäivällä Kymenlaakson pelastuslaitoksen valmiusryhmä. Iltapäivällä Stockforsin alueen markkinointiin liittyvä tapaaminen

Keskiviikko: Aamupäivällä Ahvenkosken E18-liittymän suunnittelutapaaminen. Iltapäivällä yritystonttien myytiin liittyvä tapaaminen. Illalla elinkeinotoimikunta.

Torstai: Aamulla yritystapaaminen. Sitten maa-alueiden oston kauppakirjan allekirjoitus. Iltapäivällä Cursorin hallituksen suunnittelupäivä.

Perjantai: Aamulla teknisen osaston  esimieskokous. Iltapäivällä Kaunissaaren museon tulevaisuuteen liittyvä tapaaminen.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli