• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Kunnanviraston suunnittelu etenee

Pyhtään kunnanvaltuusto päätti marraskuussa 2017, että nykyisestä kunnantalosta luovutaan ja kunnalle vuokrataan toimistotilaa tulevasta ”Pyhtäänlinna”-talosta Motellinrannassa. Nykyinen kunnantalo olisi peruskorjauksen tarpeessa. Talosta puuttuu mm. jätevesiviemäri ja ilmanvaihto, minkä lisäksi talon käyttökustannukset ovat korkeat.

Uusi toimisto tulee olemaan nk. monitilatoimisto, jossa kenelläkään ei ole omaa työhuonetta, ei myöskään kunnanjohtajalla. Tavoitteena on luoda tulevaisuuden työntekoa tukeva toimistoratkaisu, joka huomioi digitalisaation, automaation ja toimintaympäristön muutosten vaatimukset ja mahdollisuudet. Työn tekeminen muuttuu. Joustavuuden, yhteistyön ja tiedon jakamisen merkitys korostuu. Uusien asioiden oppiminen ja jatkuva kehittyminen ovat itsestäänselvyyksiä myös kunta-alalla. Saman päivän aikana työntekijä tekee keskittymistä vaativaa yksinäistä työtä, on yhteydessä asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin, suunnittelee ryhmässä asioita. Osa on lisäksi kentällä, josta pitää olla hyvä yhteys tietokantoihin.

Paperiton toimisto on uuden monitilatoimiston edellytys. Tiedot pitää olla tietojärjestelmissä ja sieltä helposti mutta turvallisesti saatavilla tiedon käyttäjille.

Sen lisäksi, että uusi työympäristö luo edellytykset työn tekemisen mallien kehittymiselle, on toimisto sijainniltaan kuntalaisia paremmin palveleva. Liikenneyhteydet Motellinrantaan ovat nykyiseen verrattuna paremmat. On mahdollista ja oletettavaa, että uuteen toimitaloon tulee muitakin kuntalaisia palvelevia toimijoita.

Uskon, että uusi ”Pyhtäänlinna” kunnantoimistoineen parantaa entisestään Pyhtään kilpailukykyä ja elinvoimaa. Ja, mikä tärkeintä, asukaat saavat parempaa palvelua.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin kaavoituksen kuukausikokous. Iltapäivällä audio-tilaisuus Kotkassa. Illalla kunnanvaltuusto.

Tiistai: Aamulla Pyhtäänlinnan seurantapalaveri. Sen jälkeen drone center -suunnittelukokous. Iltapäivällä seutufoorumi. Illalla kaavoitustoimikunta.

Keskiviikko-Perjantai: Cursorin hallituksen suunnitteluseminaari.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Kommentit

koe

Lisää uusi kommentti